CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El PFI-PTT de Montornès aconsegueix una beca de mobilitat internacional

El PFI-PTT de Montornès aconsegueix una beca de mobilitat internacional

23/01/2024

Albert Arcos, alumne del PFI-PTT d’Hoteleria, Cuina i Serveis de Restauració ha estat seleccionat per fer una estada formativa de 9 dies a Itàlia. Arcos ha obtingut la 4a millor nota en el procés de selecció de tot Catalunya.

Per primer cop a Montornès, un alumne del Pla de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) ha rebut una beca de mobilitat del Departament d’Educació de la Generalitat. Es tracta d’Albert Arcos, alumne del curs d’Auxiliar d’Hoteleria, Cuina i Serveis de restauració que s’imparteix a les instal·lacions de l’Institut Marta Mata.

Albert Arcos té 16 anys i passarà 9 dies a Itàlia (del 20 al 29 de maig). Allà continuarà la seva formació de cuina internacional i podrà conèixer la ciutat que finalment se li assigni. Ell és un dels 6 alumnes de tot Catalunya que han estat seleccionats per viure l’experiència. Gràcies a la seva nota mitjana de l’expedient acadèmic, la qual supera el 9, i el bon resultat del procés de selecció, s’ha posicionat al 4t lloc.

El PFI-PTT: formació i implicació al poble

El PFI-PTT s'adreça a joves de 16 anys o més que han finalitzat els estudis d'ESO sense obtenir-ne el graduat. Un cop han superat el programa, poden cercar feina per accedir al mercat laboral amb el certificat de primer nivell de qualificació professional o bé continuar els estudis i accedir a un cicle formatiu de grau mitjà.

A Montornès, el PTT funciona des del curs 2008 – 2009. Actualment s’imparteixen dos cursos de formació específica: auxiliars d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració; i auxiliars de Fabricació Mecànica i d’Ajust i Soldadura.

Els coneixements de l’alumnat s’han pogut veure aplicats en diversos moments i espais del poble, amb la construcció d'elements per a equipaments per part del jovent de fabricació mecànica, ajust i soldadura, i l'elaboració dels càterings que els nois i noies del curs d’Hoteleria, Cuina i Serveis de Restauració han preparat per a alguns actes.

Arxivat a: Educació
Albert Arcos i la seva tutoria, Meritxell Gràcia, en una entrevista a Ràdio Montornès.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona