CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Per Sant Sadurní, cultura popular, caminades i espectacles

Per Sant Sadurní, cultura popular, caminades i espectacles

10/11/2023

El programa de les Festes de Tardor 2023 inclou més de 30 propostes de tota mena des del 12 de novembre i fins al 6 de desembre. No hi faltaran activitats ja consolidades com la cercavila de Sant Sadurní, la paella popular o el ral·li fotogràfic.

A l’entorn de la festa local del 29 de novembre, en honor al patró de Montornès, Sant Sadurní, cada any el Departament de Cultura i Festes agrupa tot d’activitats culturals i esportives. Enguany, les anomenades Festes de Tardor inclouen una trentena de propostes que s’estendran al llarg de gairebé quatre setmanes.

Més cultura popular després de la Festa Major

El fred de finals de novembre no és excusa perquè el veïnat ompli el carrers i les places d’expressions culturals. El Centre d’Estudis de Montornès del Vallès estrenarà la 1a Trobada de Cultura Popular i Tradicional el 25 de novembre al matí, que inclourà una plantada, una cercavila i balls de lluïment de figures convidades. Ja a la tarda, el Ball de Diables recuperarà els seus correfocs (un amb foc i l’altre sense). Completen les propostes de cultura popular la cercavila de Sant Sadurní (26/11), les sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona (29/11) i l’aplec de Sant Sadurní (29/11).

A més, la Unió de Botiguers de Montornès manté la seva tradicional Paella Popular el 26 de novembre al migdia a la plaça de Pau Picasso. La cita gastronòmica arriba a la 26a edició.

Montornès es mou més que mai!

Aquestes Festes de Tardor el teixit associatiu mostrarà la seva vitalitat amb quatre activitats matinals. És el cas de la jornada de neteja al Turó del Pedró organitzada per Montornès Animal (12/11), la pujada familiar al Castell de Sant Miquel de l’Esplai Panda (25/11), la 1a caminada canina Bartocan de la Penya Els Bartomeus (26/11) i la caminada familiar d’orientació de l’AE Lleure Montornès (02/12).

Espectacles imperdibles per Sant Sadurní

El Teatre Margarida Xirgu acollirà tres espectacles teatrals i musicals en directe durant les Festes de Tardor. El 18 de novembre la companyia Teatre al detall portarà l’obra familiar La motxilla de l’Ada, amb la música en viu de La Tresca i la Verdesca. També per a les famílies hi haurà el nou concert de 2princesesbarbudes, Som i serem. A més, les guanyadores del Latin Grammy Las Migas faran ballar el públic amb els seus ritmes flamencs el 2 de desembre.

El veïnat també podrà ballar amb altres dues propostes: el Bingo Musical de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus (18/11) i el Guateque de Sant Sadurní de l’Associació Fotogràfica Montornès (25/11).

Quatre exposicions de tardor

Can Saurina i el Casal de Cultura es combinaran per acollir quatre exposicions culturals aquests dies. La ciutadania en podrà triar entre la mostra Indestructibles sobre les noves generacions d’infants i joves de l’Àfrica (fins al 18/11 a Can Saurina), Vallverdú, horitzó, dedicada a l’escriptor Josep Vallverdú (del 18 al 30 de novembre al Casal de Cultura), l’exposició d’imatges del ral·li fotogràfic del 26 de novembre (al Casal de Cultura, del 12 al 21 de desembre), i la mostra De l’oblit a la revolta: Deeses invisibles, inclosa en els actes del 25N (del 23 de novembre al 22 de desembre, a Can Saurina).

A l’enllaç adjunt a aquesta informació trobareu tota la programació d’activitats en detall, incloent, entre d'altres, les esportives, i els contes i tallers que organitza la Biblioteca. També hi podeu anar des d'aquí.

 

Arxivat a: Cultura i festes
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona