CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Llibres, tallers i clubs de lectura per a totes les edats a la Biblioteca

Llibres, tallers i clubs de lectura per a totes les edats a la Biblioteca

28/09/2023

L’equipament recuperarà la programació d’activitats mensuals en els propers dies, amb propostes com les sessions de contacontes, els clubs de lectura i les converses d’idiomes, entre d’altres.

Un cop passats l’estiu i la Festa Major, la Biblioteca de Montornès torna al seu funcionament habitual amb els horaris i les activitats periòdiques que acull a diari i durant tot el curs.

Un espai per practicar idiomes

Les converses d’idiomes, concretament les d’alemany, tornaran el 2 d’octubre i tindran lloc cada dilluns amb el guiatge del voluntari Salvador Pila. També n’hi ha d’anglès (els dimarts, dinamitzades per l’acadèmia DEC Idiomes), de francès (els dijous, a càrrec de l’acadèmia Idiomes i +), de català (els dijous, dins del Voluntariat per la Llengua, amb els voluntaris Salvador Coma i Jesús Álvaro) i d’italià (els divendres, de manera telemàtica).

8 clubs de lectura: trieu-ne el vostre!

Amb l’objectiu d’apropar tots els públics a la literatura, la Biblioteca de Montornès organitza fins a 8 clubs de lectura mensuals per a edats i perfils diferents. Hi ha les tertúlies literàries Parlem de llibres (coordinades per l’escriptor Sergi Ramis), les sessions feministes Fem tertúlia (amb l’autora Marina Martori), les tertúlies de poesia (amb la participació dels voluntaris Marc Pruna i Salvador Pila) i les tertúlies de memòria històrica El temps retrobat (dinamitzades pel president del Centre d’Estudis de Montornès, Sergio Arévalo).

Els infants tenen a disposició dos clubs de lectura: un per a alumnes de 3r i 4t de primària un altre per als/les de 5è i 6è, ambdues conduïdes per Yolanda Martínez i Charo Campos, de la Biblioteca de Montornès. És el mateix cas del jovent, que pot assistir als clubs del bibliotecari Jorge Martínez (alumnes de 1r i 2n d’ESO) o bé als de l’escriptor local Arturo Padilla, que s’ha incorporat aquest any a les sessions adreçades al jovent de 3r i 4t d’ESO.

Contes per divertir-se i aprendre

Les sessions de contacontes no faltaran durant el trimestre, amb trobades per a infants de 0 a 3 anys i d’altres per a nens i nenes de 3 a 8 anys. Les activitats seran a càrrec de professionals com Mercè Rubí, Lídia Clua i mOn mas, entre d’altres.

No tot és llegir!

A banda de les converses d’idiomes, els clubs de lectura i les sessions de contacontes, la Biblioteca de Montornès també és l’escenari d’altres activitats familiars. En són exemples el taller d’astronomia del 22 de novembre a càrrec de Rat Parellada i Carles Schnabel (del Planetari Fora d'Òrbita i l'Observatori Astronòmic del Parc del Garraf) i el taller Descobrim Picasso que la historiadora de l’art Marta Ardite oferirà el 28 de novembre. Al llarg del curs també es programen altres activitats com tallers de manualitats, xerrades i exposicions fotogràfiques.

Sempre al dia amb el WhatsApp de la Biblioteca! - La Biblioteca de Montornès disposa d’una llista de difusió de les activitats de l’equipament a través de l’app WhatsApp. Les persones que s’hi vulguin sumar han d’afegir el telèfon mòbil de la Biblioteca (608 836 767) a la seva agenda de contactes i enviar un missatge de WhatsApp amb el nom i cognoms de la persona i el text “Vull rebre informació de les activitats”.

Arxivat a: Cultura i festes
Usuàries de la Biblioteca de Montornès buscant llibres.
Sala infantil de la Biblioteca.
Planta superior de la Biblioteca.
Un dels espais de la Biblioteca.
Exterior de la Biblioteca.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona