CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > 9a convocatòria per optar als horts socials i ecològics municipals

9a convocatòria per optar als horts socials i ecològics municipals

22/08/2023

En aquesta ocasió es posen a disposició del veïnat un total de 8 llicències temporals. El termini de presentació de sol·licituds començarà el 23 d’agost i finalitzarà el 20 de setembre de manera telemàtica o presencialment a les oficines d’atenció ciutadana.

L’Ajuntament de Montornès promou la 9a convocatòria d’adjudicació dels horts de cultiu social i ecològic de titularitat municipal que hi ha al tram final de l’avinguda del riu Mogent.

S’hi poden presentar aquelles persones que actualment no siguin adjudicatàries de cap parcel·la i també aquelles que enguany arriben als quatre anys d’adjudicació, que és el termini màxim establert per les bases del projecte. També han de portar 6 mesos empadronades a Montornès.

En aquests moments totes les parcel·les estan adjudicades, però el contracte de 8 de les persones que les ocupen finalitzarà en els propers mesos. D’aquesta manera, en aquesta convocatòria es posen a disposició del veïnat aquestes 8 llicències.

Si hi ha més sol·licituds que horts disponibles es crearà una llista d’espera per si es produeixen futures renúncies.

A l'enllaç adjunt trobareu les instruccions, les bases i formularis necessaris per fer la sol·licitud. El termini de presentació romandrà obert entre el 23 d’agost i el 20 de setembre de manera telemàtica o presencialment a les oficines d’atenció ciutadana.

Aposta ferma per l’horticultura ecològica

El projecte dels horts socials i ecològics al marge del riu va néixer el 2013, amb l’objectiu de posar a disposició del veïnat un espai verd on fer conviure el cultiu d’horticultura per al consum propi amb la promoció de l’agricultura ecològica. L’Ajuntament va realitzar les primeres adjudicacions el 2014. Des de llavors, s’ha consolidat un col·lectiu d’hortolans/es que vetllen pel bon funcionament de l’espai i promouen la no utilització de productes fitosanitaris ni adobs d’origen químic.

Els horts estan ubicats en un terreny de forma triangular amb un àrea aproximada de 3.170 m2. Hi ha habilitades tres feixes amb una quarantena de parcel·les d’horts d’uns 30 m2 cadascuna. L’espai compta amb un tancament perimetral, un dipòsit de 30.000 litres per a l’acumulació d’aigua, claus de rec individualitzades per a cada parcel·la, casetes de serveis per al tancament d’eines, espai reservat al compostatge i zona de serveis comuns.

Arxivat a: Medi Ambient, Territori
Horts socials i ecològics municipals.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona