CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Signat l’acord entre l’Ajuntament, el govern de l’Estat i la Generalitat per a la construcció d’habitatge de lloguer social

Signat l’acord entre l’Ajuntament, el govern de l’Estat i la Generalitat per a la construcció d’habitatge de lloguer social

27/07/2023

Es preveu la construcció de 36 habitatges de lloguer social, amb un import a l’entorn de 5,5 milions, al carrer de Vallromanes. L’acord recull la reserva d’un ajut de més d’1 milió d’euros, provinent dels Fons Next Generation.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat i l’Ajuntament han signat l’acord perquè el projecte de construcció de 36 habitatges de lloguer social al municipi compti amb finançament dels Fons Next Generation. El projecte tindrà una aportació de més d’1 milió d’euros (1.054.512,00 €) en el marc del Programa d’ajuts a la construcció d’habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients. Aquests ajuts estan inclosos en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Fons Next Generation).

L'Ajuntament de Montornès va presentar la proposta a la convocatòria dels fons Next Generation l’any passat, però la manca de disponibilitat pressupostària la va excloure de la primera concessió dels ajuts i es va quedar en llista d'espera. L’alliberament de fons atorgats inicialment ha permès que el MITMA redistribueixi els ajuts entre les sol·licituds desestimades d’altres pobles.

La subvenció europea farà que la promoció dels 36 habitatges sigui viable i permetrà pal·liar en part la necessitat al municipi d’habitatge social en règim de lloguer, amb un preu menor a l’oferta del mercat lliure. D’aquesta manera, es donarà accés a la vivenda a persones que es troben excloses del mercat, especialment joves i col·lectius amb menor nivell d’ingressos.

L’actuació preveu 3 blocs aïllats, amb 12 habitatges per bloc, situats a la parcel·la de propietat municipal del carrer Vallromanes, en la confluència amb els carrers de Lleida i de Joan Miró. El pressupost de les obres se situa a l’entorn de 5,5 milions d’euros.

Col·laboració amb el tercer sector per a la promoció d’habitatge de lloguer social

La promoció d’habitatge de lloguer social es desenvoluparà a través d’una col·laboració público-privada. L’Ajuntament cedirà el terreny municipal del carrer de Vallromanes a dues fundacions integrants de Cohabitac. Aquesta entitat és una  coordinadora de fundacions promotores i gestores d’habitatge social de lloguer de Catalunya. Una de les fundacions farà la promoció dels 3 blocs de pisos i la segona s’encarregarà de la gestió i l’explotació de les vivendes.

Amb la signatura de l’acord entre l’Ajuntament, el govern de l’Estat i la Generalitat, s’ha fixat la subvenció, però haurà de ser la fundació promotora qui sol·liciti ara rebre directament l’ajut.

Així, per finançar el projecte amb un cost estimat de 5,5 milions d’euros, hi haurà l’aportació de la fundació promotora que estarà a l’entorn dels 4,4 milions d’euros i la subvenció d’1 milió d’euros aproximadament que concedirà el MITMA a través del Programa d’ajuts a la construcció d’habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients (Fons Next Generation).

La subvenció europea s’ha calculat a partir del preu de 450 € per m2 de superfície útil dels habitatges estimats.

Qui podrà optar als habitatges de lloguer social?

Els habitatges només podran ser llogats a persones per tenir el seu domicili habitual i permanent, amb un preu màxim mensual de lloguer de 7,50 €/m2 de superfície útil i seran de protecció oficial de règim general amb caràcter indefinit.

Es limitaran també els ingressos màxims per les unitats de convivència que accedeixin al lloguer d’aquests habitatges, amb un màxim de fins a 4 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).

Arxivat a: Ajuntament, Habitatge
Parcel·la municipal destinada a la construcció dels habitatges de lloguer social, des del carrer de Lleida
El terreny, situat als números 16-24 del carrer de Vallromanes
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona