CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els pressupostos joves Kosmos, inclosos en el catàleg de bones pràctiques de l’INJUVE

Els pressupostos joves Kosmos, inclosos en el catàleg de bones pràctiques de l’INJUVE

13/07/2023

El projecte ha estat incorporat en l’apartat del catàleg dedicat a iniciatives de participació. El llistat inclou una setantena d’experiències en l’àmbit juvenil a municipis de tot Espanya.

L’Institut de Joventut d’Espanya (INJUVE), depenent del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, ha inclòs el projecte de pressupostos juvenils Kosmos de Montornès en el seu catàleg d’experiències locals. El catàleg, consultable en línia, recull una setantena d’iniciatives de la xarxa estatal de serveis d’informació juvenil, que aplega més de 3.000 centres i serveis prestats arreu de l’estat.

L’objectiu és facilitar el coneixement de bones pràctiques, compartir les metodologies i posar en valor aspectes d'innovació, amb l'ànim que puguin ser reproduïdes en altres punts del territori. 

Hi ha experiències en matèries com la creació i l’art, l’educació per la salut, l’ocupació i la inclusió social, entre d'altres. L’experiència de Montornès forma part de l’àmbit dedicat a la participació. 

Kosmos, espai de participació, implicació i lideratge

El projecte de pressupostos participatius joves Kosmos de Montornès compta ja amb 5 anys d’experiència. Es tracta d’un instrument de democràcia directa i deliberativa que s’inspira en el mecanisme de pressupostos participatius, però que posa l’accent en el lideratge comunitari del jovent que hi participa. D’aquesta manera és el mateix jovent qui proposa, escull i lidera el desenvolupament de les activitats que configuren la programació anual del Departament de Joventut.

Aquesta experiencia consolidada també s’ha assajat en l'àmbit infantil i amb la ciutadania major de 30 anys, per mitjà del projecte +30 Kosmos.

Arxivat a: Joventut
Urnes de la votació de l'Assemblea Jove dels pressupostos participatius Kosmos  (Imatge d'arxiu)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona