CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Un estiu més, llegir té premi!

Un estiu més, llegir té premi!

23/06/2023

Fins al 27 d’agost, infants i joves de 8 a 16 anys poden participar en la 8a edició del concurs “Llegir té premi”. Les persones que llegeixin més llibres i contestin més preguntes correctament podran guanyar premis individuals i de grup.

Amb l'entrada de l’estiu, la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, amb la col·laboració de la plataforma escolar Legiland, ha reeditat el concurs Llegir té premi.

La convocatòria ha arribat a la 8a edició i pretén promoure la lectura, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de biblioteques a la ciutadania durant les vacances escolars.

L’activitat està adreçada a infants i joves de 8 a 16 anys que disposin d’un carnet propi de les biblioteques públiques de Catalunya. Han de triar entre les propostes en català, castellà i anglès que hi ha a la plataforma, a BiblioDigital, al servei de préstec digital de les biblioteques o als mateixos equipaments.

Un cop han llegit els llibres, els infants i joves han de respondre una sèrie de preguntes sobre les lectures i aconseguir punts amb les respostes encertades. Com més títols llegits i més respostes correctes, més punts acumulen al seu perfil i més pugen en la classificació del concurs.

Es contemplen dues categories: una de 8 a 11 anys i una altra de 12 a 16 anys. També hi haurà premis per equips. Els reconeixements són els següents:

  • Els dos participants (un per categoria) que aconsegueixin sumar més punts durant cadascuna de les etapes guanyaran un smartwatch o polsera d’activitat. Només es pot guanyar una vegada. En cas de repetir la primera posició en més d’una etapa, es lliurarà el premi al següent participant que no l’hagi guanyat mai.
  • Els segons, tercers, quarts i cinquens participants de cada categoria i l’equip guanyador de cada etapa guanyaran un lot de tres llibres infantil - juvenil.
  • Els 150 participants de cada categoria amb més punts del rànquing final (una vegada finalitzades les tres etapes) guanyaran un punt de llibre - imant commemoratiu.
  • Tots els participants podran guanyar premis virtuals (punts, crèdits, peces per l’avatar, medalles digitals) responent correctament els qüestionaris de comprensió lectora.

L’activitat començarà el 26 de juny i finalitzarà el 27 d’agost. Hi haurà tres etapes: la primera, del 26 de juny al 16 de juliol; la segona, del 17 de juliol al 6 d’agost; i la tercera, del 7 al 27 d’agost. Cal inscriure’s al web del concurs.

Activitats ben refrescants a la Biblioteca de Montornès

Tot i l’acabament del curs escolar, les propostes a la Biblioteca continuen aquests dies amb tallers i espectacles per a totes les edats. Per al públic infantil, l’equipament ha organitzat la 1a Festa de pijames de peluixos, contes per a infants de 0 a 3 anys i narracions per a nens i nenes de 3 a 8 anys. A més, s’han programat tallers de manualitats acompanyats de lectures de contes.

El jovent i les persones adultes que vulguin treballar les seves habilitats creatives poden participar en tallers de cuina, enquadernació, escriptura creativa, creació poètica i estampació de samarretes. També podran assistir a una sessió de contes sobre la memòria oral.

Algunes de les activitats requereixen d'inscripció prèvia al web entrades.montornes.cat

Horari d’estiu a la Biblioteca. L’horari és de dilluns a divendres, de 15 a 20 h, i els dijous també de 9 a 13 h. L’equipament romandrà tancat del 31 de juliol al 25 d’agost. Tampoc obrirà al públic els dissabtes fins al 16 de setembre.

Arxivat a: Cultura i festes
Cartell de l'activitat.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona