CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Reedició de la campanya “Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès!”

Reedició de la campanya “Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès!”

16/06/2023

La campanya pretén sensibilitzar la ciutadania sobre l’ús responsable de la pirotècnia i afavorir la utilització de petards lluminosos per sobre dels sonors amb l’objectiu de protegir les persones vulnerables i amb hipersensibilitat, així com els animals.

Amb el lema “Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès”, l’Ajuntament impulsa novament una campanya de sensibilització per conscienciar la ciutadania sobre l’ús de la pirotècnia.

La campanya torna a incidir en el malestar que l’ús dels petards sonors pot provocar a persones grans, nadons, persones afectades per problemes cardíacs, persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i persones amb fonofòbia. També es fa esment als animals domèstics i de carrer que, aquests dies, pateixen especialment davant els sorolls ensordidors i sobtats.

Entre els efectes perjudicials hi poden haver alteracions de la conducta, ansietat, por o angoixa.

La campanya també recull consells i recomanacions com limitar l’ús de pirotècnia a la nit de la revetlla (el 23 de juny), tenir cura a l’hora de llançar els petards, no fer-ho allà on puguin molestar altres persones o on puguin fer malbé mobiliari o bústies i actuar de forma cívica i segura respectant la resta de veïnat. 

Un any més, tardes "off" a la fira d’atraccions 

Enguany també s’estén la campanya a la fira d’atraccions.

Cada dia, de 18.30 a 20 h, les atraccions no emetran llums ni música estridents per afavorir l’accessibilitat d’infants i adults amb algun tipus d’hipersensibilitat o malaltia, i també de persones que en vulguin gaudir sense sorolls estridents.

Arxivat a: Ciutadania, Promoció de la Salut, Cultura i festes, Seguretat ciutadana
Imatge de la campanya "Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès".
Consells i recomanacions a la ciutadania.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona