CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Dos alumnes de l'Institut Marta Mata, entre els millors cuiners joves de Catalunya

Dos alumnes de l'Institut Marta Mata, entre els millors cuiners joves de Catalunya

10/05/2023

Seydou Drame i Ferran Homs, alumnes de 2n del cicle de grau mitjà de Cuina i Gastronomia que té lloc a les instal·lacions de l’Institut Marta Mata i l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, a Montornès, han estat finalistes a dos concursos d’àmbit autonòmic: els Premis Josep Lladonosa i els CatSkills de cuina.

L’esforç i la dedicació de l’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia que es desenvolupa a l’Institut Marta Mata i a l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental donen els seus fruits. Recentment, dos dels alumnes de 2n del CFGM han quedat entre els finalistes de dos concursos de referència a Catalunya.

D’una banda, Seydou Drame, de 23 anys, ha acabat entre els tres primers als III Premis Josep Lladonosa. L’Ajuntament de Les Borges Blaques, amb l’apadrinament dels germans Sergio i Javier Torres i de diverses empreses i administracions, convoquen aquest concurs de cuina adreçat a alumnes d’escoles d’hoteleria catalanes menors de 25 anys.

Després de superar la semifinal del 16 de març, Drame va disputar la final del certamen el 7 de maig amb alumnes d’altres vuit centres del territori. El jove va preparar un arròs a banda amb quatre salses i pèsols, un plat que el va permetre pujar al podi de la competició i que va cridar l’atenció dels germans Torres, que ja l’han trucat per treballar al restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona, amb tres estrelles Michelin.

D’altra banda, l’alumne Ferran Homs, de 18 anys, s’ha endut la tercera posició al CatSkills de cuina, un programa d’innovació pedagògica que el Departament d’Educació de la Generalitat organitza per promoure i demostrar l’expertesa de l’alumnat de formació professional de Catalunya en totes les seves disciplines.

Homs va aconseguir el bronze del concurs a les proves celebrades entre el 18 i el 19 d’abril a l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i que van comptar amb 10 centres participants. El primer dia va preparar diverses postres com semifreds, ulleretes i magdalenes, mentre que el segon va haver de cuinar plats com bunyols de bacallà i d’altres amb verat.

Tant Drame com Homs és la primera vegada que participen en un concurs gastronòmic. El proper curs seguiran un grau superior a l’Escola d’Hoteleria d’Osona.

 

Arxivat a: Educació
Seydou Drame (esquerra) i Ferran Homs (dreta), alumnes de 2n del cicle de grau mitjà de Cuina i Gastronomia.
Seydou Drame i Ferran Homs amb el seu professor, Joan Vilà.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona