CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Deixallibres” a les deixalleries comarcals per endur-se i portar llibres de segona mà

“Deixallibres” a les deixalleries comarcals per endur-se i portar llibres de segona mà

21/04/2023

Del 22 al 29 d’abril, les deixalleries es tornaran a convertir en punts de reutilització perquè les persones usuàries s’enduguin llibres usats en bon estat i allarguin la seva vida útil.

Un any més, amb la celebració de la diada de Sant Jordi, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental organitza la campanya DeixaLlibres.

Entre el 22 i el 29 d’abril, les 25 deixalleries fixes i la mòbil de la xarxa comarcal disposaran d’un espai de reutilització de llibres usats.

L’objectiu de la iniciativa és allargar la vida útil d’aquests productes, conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus i donar la possibilitat a les persones usuàries de les instal·lacions de recuperar llibres en bon estat de manera gratuïta. Cada persona que porti un residu a la deixalleria podrà endur-se fins a tres exemplars i un cop els hagin llegit els podran retornar.

Mitjançant la campanya, iniciada el 2010, ja s’han recuperat prop de 40.000 exemplars a les deixalleries del consorci, la major part d’ells novel·les, llibres de contes i biografies. Es calcula que aquesta xifra ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 84.000 kg de CO2 , dada que equival a 4.267.200 arbres necessaris per absorbir aquestes tones de diòxid de carboni en un dia. La reutilització dels llibres també ha evitat el consum de 19.080.000 de litres d’aigua.

Arxivat a: Territori
Cartell de l'activitat.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona