CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Reciclar l’oli de cuina usat per reduir residus i fabricar nous productes

Reciclar l’oli de cuina usat per reduir residus i fabricar nous productes

04/04/2023

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha posat en marxa una campanya per fomentar la recollida d’oli de cuina usat. A partir del 5 d’abril, les persones que el portin a la deixalleria rebran un embut per reciclar-lo més fàcilment.

Amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància del reciclatge de l’oli de cuina usat, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha posat en marxa una campanya de sensibilització sobre el tema.

A partir del dimecres 5 d’abril, i fins que s'esgotin les existències, el personal de les deixalleries comarcals lliurarà un embut gratuït a les persones que portin oli de cuina usat per facilitar-ne la recollida i evitar vessaments.

Per reciclar-lo, un cop estigui fred, es pot emmagatzemar en ampolles de plàstic i una vegada plenes el veïnat les pot portar a la deixalleria o bé als contenidors destinats al reciclatge d’aquest residu.

A més de l’oli de cuina usat, també s’hi pot abocar l’oli de les llaunes i pots de conserva.

Avantatges del reciclatge de l’oli

La correcta recollida selectiva de l’oli de cuina usat té efectes positius sobre el medi ambient, reduint la contaminació de l’aigua produïda si s’aboca a la pica. A la vegada, permet produir biodièsel i glicerina, dos líquids que són la base de sabons, espelmes, productes de cosmètica i aliments destinats a animals.

Tot plegat, el reciclatge de l’oli contribueix a la reducció de la producció de CO2 i d’altres gasos d’efecte hivernacle, i a la transformació d’un residu contaminant en energia neta i renovable.

Les deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, incloent la de Montornès, romandran tancades el divendres 7 i el dilluns 10 d'abril per ser dies festius.

Arxivat a: Medi Ambient
.
Cartell de la campanya.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona