CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Commemoració del 47è aniversari de la RASD

Commemoració del 47è aniversari de la RASD

27/02/2023

La bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica penja des d’aquest dilluns del balcó de l’Ajuntament coincidint amb el 47è aniversari de la seva proclamació. Aquest mes, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció de suport al poble sahrauí.

Un any més, l’Ajuntament de Montornès del Vallès manifesta el seu suport al poble sahrauí, coincidint amb l’aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

Des d’aquest dilluns, i durant tota la setmana, la bandera de la RASD romandrà penjada al balcó de la casa consistorial.

Moció institucional 

El Ple municipal d’aquest mes de febrer ha aprovat una moció amb una declaració que reafirma el suport i reconeixement a la lluita que, des de fa 47 anys, duu a terme el poble sahrauí pel seu dret a l’autodeterminació.

La moció fa esment als canvis històrics produïts darrerament que han generat un escenari internacional especialment convuls per al poble sahrauí. D’una banda, el trencament de l’alto el foc per part del Marroc el novembre de 2020 i, d’altra banda, el canvi de posicionament del govern espanyol el març de 2022, donant suport al pla d’autonomia proposat pel Marroc.

Entre els acords de la moció hi ha demanar al govern espanyol que tingui una actitud proactiva favorable a la realització d’un referèndum d’autodeterminació al Sàhara Occidental. També es denuncia la vulneració dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental que exerceix el Regne del Marroc i s’exigeix la fi de la repressió.

Finalment, el Consistori renova el compromís del municipi amb el poble sahrauí a través de la participació en espais com la Coordinadora d’Ajuntaments Solidaris amb el poble Sahrauí i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Arxivat a: Ajuntament, Cooperació
La bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica penja des d’aquest dilluns del balcó de l’Ajuntament.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona