CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els pressupostos participatius joves, eina d’empoderament juvenil

Els pressupostos participatius joves, eina d’empoderament juvenil

24/02/2023

A l’entorn d’un centenar de professionals relacionats amb l’àmbit de la joventut, la participació i l’acció comunitària han assistit aquest divendres a la Jornada #VallèsJove. Ha estat dedicada als pressupostos participatius joves i a les experiències realitzades a Catalunya, entre les quals hi ha els pressupostos participatius Kosmos de Montornès.

Montornès ha acollit aquest divendres la jornada #VallèsJove, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Hi han assistit a l’entorn d’un centenar de professionals i persones vinculades als àmbits de joventut, acció comunitària, participació ciutadana, estudiants de graus de ciències socials, investigadores, responsables polítics, i persones a títol individual.

L’obertura de les jornades ha comptat amb la participació d’Emilio Cordero, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental i alcalde de Canovelles; Javier Silva, diputat delegat de Joventut de la Diputació de Barcelona i alcalde de Polinyà; Laia Girós, directora general de l’Agència Catalana de la Joventut; i José A. Montero, alcalde de Montornès.

Durant el matí s’han dut a terme ponències, taules rodones i debats d’intercanvi amb la participació d’experts i representants polítics de la Diputació, el Consell Comarcal i municipis com Igualada, Teià, Cardedeu, a més de Montornès.

Els pressupostos participatius joves són un instrument per construir democràcia directa i deliberativa que s’inspira en el mecanisme de pressupostos participatius, però que posa l’accent en el lideratge comunitari del jovent que hi participa.

Montornès compta amb l’experiència consolidada dels pressupostos participatius joves Kosmos, que ja han arribat a la 5a edició. Una iniciativa que, després dels bons resultats obtinguts en l’àmbit de Joventut, s’ha assajat també amb la infància i amb les activitats lúdiques i comunitàries de la ciutadania major de 30 anys.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Joventut
Foto de família a l'inici de la jornada amb representants de la Diputació, Generalitat, Consell Comarcal i Ajuntament de Montornès
Un moment de la intervenció de l'alcalde, José A. Montero, a l'inici de la jornada
Ponència: “L’empoderament juvenil en el marc de comunitats cohesionades”, del Dr. Pere Soler i Masó
debat "Quin és el paper que han de jugar els representants polítics per a millorar la participació i l’empoderament de la joventut a les seves comunitats?"
"Clownclusions" i relatoria gràfica a càrrec de l’associació Teatre del Buit i Clara Tanit
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona