CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Crida d'emergència humanitària pels terratrèmols a Turquia, el Kurdistan i Síria

Crida d'emergència humanitària pels terratrèmols a Turquia, el Kurdistan i Síria

14/02/2023

L’Ajuntament s’adhereix a la campanya del Fons Català de Cooperació davant la crisi humanitària provocada pels terratrèmols al Kurdistan, Turquia i Síria. Les associacions i persones a títol particular poden fer aportacions econòmiques als comptes gestionats pel Fons Català de Cooperació. El Consistori ha acordat una aportació de 6.000 euros.

L’Ajuntament de Montornès recomana a la ciutadania que vulgui col·laborar amb la crisi humanitària causada pels terratrèmols de Turquia, el Kurdistan i Síria que faci aportacions econòmiques. Es desaconsella les donacions de bens materials davant el risc d'excedir les capacitats logístiques dels agents humanitaris al territori.

El Fons Català de Cooperació ha posat a disposició els següents comptes bancaris:  
- ES91 0182 6035 4102 0160 8531  
 
- ES79 2100 3200 9625 0002 9627  
Cal incloure el concepte: Campanya 3829 - Terratrèmol

L’aportació de l’Ajuntament és de 6.000 € corresponents a la partida d'emergències humanitàries del Departament municipal de Cooperació Internacional. 

Com es canalitzen els ajuts?

En aquesta primera fase després dels terratrèmols, les organitzacions humanitàries s’esforcen a donar una resposta immediata sobre el terreny en uns territoris ja castigats per la guerra i les agressions militars i on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats i amb necessitats humanitàries que tendeixen a empitjorar

Es prioritza l’ajuda econòmica a través d'organitzacions especialitzades que siguin presents a la zona: ONG locals i organitzacions internacionals humanitàries, com la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, el Comitè Internacional de la Creu Roja o les agències especialitzades de Nacions Unides (NNUU). Totes elles envien personal experimentat amb formació específica en emergències que s’encarrega de l’adquisició de kits sobre el terreny o bé en països veïns, de manera que també es fomenta l'activació de les economies locals.

L'Oficina d'Acció Humanitària (OAH) de l'Agencia Espanyola de Cooperació Internacional (AECID), en el marc de les mesures acordades per la Unió Europea, ha enviat un equip de  professionals de diferents àmbits sanitaris i de rescat. També recomana les contribucions econòmiques als organismes i personal humanitari que es troben a les zones afectades.

Arxivat a: Cooperació
Terratrèmols a Turquia. (imatge: Fons Català de Cooperació)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona