CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La campanya comarcal “Aquí no llencem res. Aquí ho reciclem tot” torna a Montornès

La campanya comarcal “Aquí no llencem res. Aquí ho reciclem tot” torna a Montornès

02/12/2022

Un equip d’informadors/es ambientals assessoren el veïnat sobre la importància del reciclatge i sobre quins residus van a cada contenidor. Aquest divendres han passat pel mercat de Montornès Centre i aquest dissabte aniran al de Montornès Nord. També tornaran els dies 16 i 17 de desembre. L’actuació forma part de la campanya anual que impulsa el Consorci per a la Gestió dels residus del Vallès Oriental.

La campanya “Aquí no llencem res. Aquí ho reciclem tot.” que desenvolupa el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, i els sistemes integrats de gestió de residus i residus d’envasos Ecoembes i Ecovidrio, ha arribat a Montornès. Es tracta d’una campanya informativa i de sensibilització per millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals i, més concretament, la d'envasos lleugers, vidre i paper/cartró.

Un equip format per una informadora i dos informadors recorre el municipi coincidint amb els mercats setmanals i les zones més concorregudes. La primera visita s’ha fet aquest divendres al mercat de Montornès Centre, al matí, i a l'entorn dels centres educatius, a la tarda, i continuarà aquest dissabte a Montornès Nord. També hi seran el 16 i 17 de desembre. Es tracta de reforçar, a peu de carrer i amb l’entrega de material, la informació sobre quines deixalles s'han de separar a casa de manera selectiva per després dipositar-les als contenidors corresponents d'envasos lleugers, vidre, paper/cartró, orgànica i resta, i contribuir així a millorar la qualitat de la recollida selectiva, acció que té una conseqüència directa en l’eficiència del reciclatge.

Els índexs de reciclatge a Montornès

L’any passat l’índex de reciclatge a Montornès va ser del 45,8%, només un punt per sota de la mitjana de Catalunya (46,6%), però lluny encara del 60% que la Unió Europea ha marcat com a objectiu per al 2030. Amb la campanya, es pretén continuar fomentant la consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva, contribuint així a millorar els índexs de reciclatge que tenen una repercussió directa també en els costos de la gestió dels residus, un cop recollits. L’Ajuntament presentarà en els propers dies una campanya pròpia d’informació i sensibilització sobre la necessitat de millorar la recollida de residus.

Arxivat a: Medi Ambient
Informació a peu de carrer de la campanya "Aquí no llencem ers. Aquí ho reciclem tot."

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona