CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > A partir d’aquest divendres, restriccions per sequera

A partir d’aquest divendres, restriccions per sequera

25/11/2022

L'Agència Catalana de l'Aigua ha declarat l'alerta per sequera al sistema del Ter-Llobregat i a la conca de la Muga, que abasteix 202 municipis, incloent-hi l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb això, ja són 514 els municipis, entre els quals hi ha Montornès, en alerta, territori que representa una població de 6,7 milions d’habitants. Les restriccions entren en vigor aquest divendres, 25 de novembre.

L’escenari d'alerta per sequera preveu l'aplicació de les primeres mesures per reduir els consums en usos agrícoles, ramaders, industrials i lúdics.

Pel que fa als usos d'abastament domèstic, s'estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l’ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d’altres.

Després d’un parell d’anys de manca de pluges, les reserves dels embassaments de les conques internes es troben al 33% de la seva capacitat. L’àmbit del Ter Llobregat es troba en l'escenari de prealerta des del febrer.

Font: gencat.cat

Resum de les afectacions a la ciutadania:

Piscines

La utilització d'aigua per l'ompliment de piscines queda limitada als casos següents:
- El reompliment parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.
- El primer ompliment de piscines de nova construcció.

Reg

El reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l'horari de menor insolació (de 20 a 8 h).
La dotació per a reg ha de ser la mínima indispensable adaptant-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat.

El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana

Neteja carrers, mobiliari urbà

Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànigues d'aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia.

Neteja de vehicles

La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada als casos següents:
- Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua.
- Fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l'ús d'esponja i galleda.

Arxivat a: Medi Ambient, Territori
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona