CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Festes de Tardor 2022

Festes de Tardor 2022

15/11/2022

Una quarantena d'actes conformen el programa de les Festes de Sant Sadurní que es posarà en marxa aquest divendres 18 de novembre. La programació, que es perllongarà fins al 18 de desembre, inclou propostes familiars, espectacles de cultura popular, xous musicals, teatre, cinema, proves esportives i actes solidaris.

Entre el 18 de novembre i el 18 de desembre Montornès acollirà tot d’activitats culturals i esportives emmarcades en les Festes de Tardor, organitzades amb motiu de la festivitat de Sant Sadurní, patró de Montornès, que se celebra cada 29 de novembre. Les entitats locals, amb el suport del Departament de Cultura i Festes, desenvoluparan fins a 40 propostes per a tots els públics.

Els actes començaran el divendres 18 de novembre, a les 19 h, amb la IV Sessió d’Estudis Montornesencs a Can Saurina. El Centre d’Estudis de Montornès impulsa aquesta iniciativa que comptarà amb ponències sobre treballs relacionats amb la història i la cultura del municipi. A l’endemà, l’Associació Excursionista Lleure Montornès realitzarà un dels actes que mai falten per aquestes dates: la prova d’orientació i la sardinada popular, enguany a favor del projecte Joëlette, centrat en l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda a la muntanya.

Un munt de propostes familiars

Les famílies podran triar entre activitats lúdiques com la prova d’orientació de l’Associació Excursionista Lleure Montornès (19/11), la festa del Dia Universal dels Drets dels Infants – DUDI (20/11), la pujada al Castell de Sant Miquel amb l’Esplai Panda (26/11), els espectacles Les croquetes oblidades (19/11) i La Bona Vida (29/11), i el taller de decoració nadalenca Àlbums que inspiren (30/11).

Nova dosi de cultura popular al carrer

A Montornès no n’hi ha prou amb la Festa Major, així que, per Sant Sadurní, el Ball de Diables i Drac de Montornès oferirà una nova edició de El Sant Correfoc (26/11), la Colla de Geganters de Montornès tornarà amb l’emblemàtica cercavila (27/11), i el Centre d’Estudis de Montornès realitzarà un nou Aplec de Sant Sadurní (29/11).

L’actor i humorista Pep Plaza, de nou a Montornès

Després de protagonitzar el pregó de la Festa Major, l’artista Pep Plaza tornarà al Teatre Margarida Xirgu el 27 de novembre, després de la 25a Paella Popular, amb el seu espectacle Ara més. Amb l’acompanyament del pianista Nito Figueras, l’actor del Polònia imitarà alguns dels personatges que interpreta. Les entrades ja estan disponibles al web entrades.montornes.cat.

La música, imprescindible per Sant Sadurní

Entre les 40 activitats del programa n’hi ha un bon grapat de centrades en la música, com el nou Bingo musical de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus (19/11), el Pakito’s Fest XII (19/11), la festivitat de Santa Cecília (20/11), el concert amb Amparo Sánchez (25/11), el guateque de l’Associació Fotogràfica Montornès (26/11), la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona (29/11), el concert amb la Coral La Lira (9/12) i el Festival d’Hivern de la Hermandad Nuestra Señora del Carmen (18/12).

Una celebració esportiva

De nou, els clubs locals aprofitaran les Festes de Tardor per realitzar tota mena de proves. N’hi haurà de petanca, tennis, atletisme, patinatge, bàsquet, karate, escacs, futbol taula, trail... Entre elles hi haurà la 25a Milla Urbana del Club Atletisme Montornès (26/11) i el Trail dels Remences de l’Associació Excursionista Lleure Montornès (18/12).

Fotografiant les Festes de Tardor

Per sisè any, l’Associació Fotogràfica Montornès organitzarà un ral·li fotogràfic durant tot un matí. Serà el diumenge 27 de novembre. De 10 a 13 h, les persones que s’hi inscriguin competiran per captar les millors imatges en base a tres temes que triaran i a un de sorpresa. Hi haurà tres premis per tema i una exposició del 17 al 30 de desembre a Can Saurina.

Podeu consultar el detall de la programació de les Festes de Tardor a l’enllaç adjunt. Algunes activitats requereixen d'inscripció prèvia.

Arxivat a: Cultura i festes
Imatge de la programació de les Festes de Tardor 2022.
Cercavila de Sant Sadurní (2021).
Aplec de Sant Sadurní i concert amb El Toll (2021).
L'actor i humorista Pep Plaza. (imatge: Pep Plaza)
 Concert de Santa Cecília (2021).

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona