CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els punts d'informació patrimonial, estrenats oficialment

Els punts d'informació patrimonial, estrenats oficialment

07/11/2022

Un recorregut pel centre de Montornès ha servit per presentar de manera oficial els 8 plafons informatius sobre una dotzena d'elements patrimonials ubicats recentment al centre del poble. A més de dades sobre l'element, cada punt conté un codi QR que dona accés a informació addicional i a una audioguia.

Finalment, divendres es va dur a terme la presentació dels 8 punts d'informació de la dotzena d'elements del patrimoni de Montornès Centre. La proposta, que s'havia de celebrar durant les Jornades Europees de Patrimoni i es va haver d'ajornar pel mal temps, va aplegar una vintena de persones i va comptar amb la presència de l'alcalde, José A. Montero.

L'activitat va incloure un recorregut guiat pel tècnic de Patrimoni, Ferran Díaz, que va començar a la plaça de Joaquim Mir, on es troba la informació de les antigues escoles i de l’església de Sant Sadurní. La comitiva també va passar pel Pont de la Mandra del carrer Major (avui inexistent), la Casa dels Telèfons, la casa de Can Primo, la fonda d’en Pepó, la fusteria Fàbregas, el carrer de Francesc Macià, Can Comas, Can Saurina, el Terminus Augustalis i Ca l’Ollé, fins arribar a la plaça de Joan Miró, on hi havia l’antic camp de futbol i es fa la Dansa de la Batalla.

Cada punt de senyalització conté una fotografia de l’element patrimonial i l'explicació en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès). Els veïns i veïnes assistents a l'acte de presentació també van poder fer ús del codi QR que incorpora cada plafó. Aquest codi dona accés a informació addicional i a una audioguia disponible, de moment, en català i castellà i, pròximament, en anglès i francès.

Properament, el projecte s'ampliarà amb la senyalització d'altres elements d’interès patrimonial de Montornès Nord i dels entorns del nucli urbà.

Arxivat a: Patrimoni històric, Cultura i festes
El punt d'inici del recorregut va ser a la plaça de Joaquim Mir.
Un moment de la presentació dels elements patrimonials amb l'alcalde, José A. Montero, i el tècnic de Patrimoni, Ferran Díaz.
Un veí escanejant el codi QR d'un plafó.
El codi QR dels plafons permet ampliar la informació i accedir a una audioguia.
Un moment de l'itinerari, en aquest cas al carrer Major, davant de la fusteria Fàbregas.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona