CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Marxa Popular segueix ben viva i participativa després de 30 edicions

La Marxa Popular segueix ben viva i participativa després de 30 edicions

31/10/2022

Al voltant de 1.500 persones inscrites, i d’altres sense dorsal, han participat en la XXX Marxa Popular aquest diumenge al matí. El Club Atletisme Montornès ha mantingut la sortida oberta entre les 8 i les 9 h, així com el desviament dels primers metres del recorregut pel Turó del Pedró, canvis introduïts l’any passat per evitar aglomeracions.

Aquest diumenge el Club Atletisme Montornès ha tornat a mostrar que la Marxa Popular és una de les activitats més rellevants del calendari esportiu de Montornès. Després de la caminada de l’any passat (que arribava dos anys després de la darrera a causa de la pandèmia), al voltant de 1.500 persones amb dorsal, i d’altres sense, s’han sumat a l’emblemàtica proposta. La caminada, que enguany arriba a la XXX edició, s’ha desenvolupat sense cap incidència i en un dia ben assolellat.

Igual que l’any passat, els i les participants han pogut iniciar el recorregut lliurement gràcies a la sortida oberta entre les 8 i les 9 h. També s’ha mantingut el recorregut pel Turó del Pedró, un itinerari alternatiu als carrers del centre del poble. Es tracta de dos modificacions que el club va introduir l’any passat amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i garantir un millor funcionament de l’activitat. L’entitat preveu mantenir els canvis de cara a les properes edicions, així com el límit de 1.500 dorsals.

De nou, l’organització ha proposat dos recorreguts pels camins del Parc de la Serralada Litoral: un de 8 km i un altre de 14 km.

La prova ha comptat amb la col·laboració d’un centenar de voluntaris i voluntàries del Club Atletisme Montornès, l’ADF La Conreria, Protecció Civil de Montornès del Vallès, la Creu Roja i, per primer cop, de joves del Servei Comunitari de l’Institut Marta Mata.

Una caminada en constant evolució

Els veïns Salvador Martínez i Miguel López, de l’entitat Los Amigos de la Zapatilla, van posar en marxa l’activitat l’any 1991 amb el suport de les seves famílies i veïns/es del poble. L’associació va organitzar la prova durant 10 anys.

Quan la caminada va passar dels 467 als 3.350 participants amb dorsal, i veient la complexitat de l’organització, es va cedir el testimoni al Club Atletisme Montornès, entitat que des de llavors ha impulsat l’activitat anualment.

Arxivat a: Esports
La Marxa Popular al seu pas per la Torre del Telègraf.
Sortida oberta de la XXX Marxa Popular.
Sortida oberta de la XXX Marxa Popular.
Els i les participants han pogut fer la prova caminant o corrent.
Un moment del recorregut de la Marxa Popular.
Punt d'avituallament a la XXX Marxa Popular.
Punt on els i les participants han de triar entre el recorregut curt o el llarg.
Un moment del recorregut de la Marxa Popular.
Arribada amb entrega d'entrepans, beguda i lots.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona