CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > ATENCIÓ: des d’aquest any està prohibit fer foc per cremar restes vegetals

ATENCIÓ: des d’aquest any està prohibit fer foc per cremar restes vegetals

18/10/2022

D’acord amb la nova llei estatal, ja no es poden cremar restes vegetals com es feia fins ara, sinó que s'han de reciclar. Només està permesa la crema de restes quan hi ha alguna malaltia o plaga de la vegetació confirmada per tècnics de la Generalitat o Agents Rurals. També es permeten els focs d’esbarjo, sempre que no impliquin restes vegetals.

Les persones que cada any sol·licitaven a la Generalitat poder fer la crema de restes vegetals d’horts i jardins a partir del 16 d’octubre estan veient enguany com les sol·licituds els arriben denegades. Això és perquè la normativa que estava vigent fins fa uns mesos referida a la crema de restes vegetals ha quedat superada per la nova Llei estatal de Residus (Llei 7/2022) que va entrar en vigor el mes d’abril.

Aquesta llei estableix que les restes de poda, jardineria, horts, agricultura i feines forestals no es poden cremar, sinó que s’han de reciclar preferentment mitjançant el tractament biològic de la matèria orgànica.

Els únics focs que s’autoritzen són els que tinguin per objectiu la sanitat vegetal si, per exemple, hi ha alguna malaltia o plaga a la vegetació. En aquest cas, també cal un informe tècnic de la Generalitat o d’Agents Rurals que ho confirmi. La mesura s’aplicarà a agricultors o silvicultors professionals. També es permetran els focs d’esbarjo (barbacoes i similars), sempre que no impliquin la crema de restes vegetals. En aquests casos, les persones sol·licitants hauran de signar una declaració responsable, indicant que no es cremen restes vegetals.

Arxivat a: Medi Ambient, Territori
Imatge: Wikimedia commons / Panoramio
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona