CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > 21 de setembre, Dia Mundial de la Lluita contra l'Alzheimer

21 de setembre, Dia Mundial de la Lluita contra l'Alzheimer

21/09/2022

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que afecta més de 800.000 persones arreu d’Espanya. Segons l'OMS, el nombre de persones afectades es triplicarà l'any 2050.

Des de 1994, cada 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de la Lluita contra l'Alzheimer. La data va ser proclamada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i, el 2012, l'Alzheimer's Disease International va decidir ampliar-la i nomenar setembre el Mes Mundial de l'Alzhheimer.

L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

Aquest 2022 la campanya mundial manté el lema "Coneix la demència, coneix l'Alzheimer", per lluitar contra la manca de coneixement global sobre la malaltia.

La malaltia produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta.

Les dades publicades per l'OMS indiquen que actualment 50 milions de persones pateixen demència arreu del món, una xifra que previsiblement es triplicarà l’any 2050. A dia d'avui, l’Alzheimer no té cura, però sí que existeixen tractaments que ajuden a alleujar o alentir els seus símptomes.

Segons informa la Generalitat, a Catalunya la malaltia d'Alzheimer afecta 86.000 persones. El percentatge de persones afectades augmenta d'acord amb l'edat: un 5% de la població major de 60 anys, un 20% dels majors de 80 anys i un 30% dels majors de 90 anys.

La Fundació Alzheimer de Catalunya ha organitzat la xerrada “L’Alzheimer i el seu impacte en l’entorn” el dia 29 de setembre a les 17 h a Barcelona. Per assistir-hi cal apuntar-se a través d'aquest enllaç

Arxivat a: Promoció de la Salut
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona