CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Prohibit l’accés al bosc per qualsevol mitjà

Prohibit l’accés al bosc per qualsevol mitjà

15/07/2022

A causa de les elevades temperatures i el risc extrem d'incendi es prohibeix la circulació de persones i vehicles (excepte autoritzats) als camins d'accés al Parc de la Serralada Litoral a partir d’avui divendres, 15 de juliol, i fins a la desactivació de la Fase 3 del Pla Alfa, activat a bona part de Catalunya.

La Generalitat ha activat de forma simultània el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), així com el nivell 3 del Pla Alfa per "perill extrem d’incendi" a 20 comarques i 275 municipis de Catalunya, incloent-hi Montornès.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa comporta, automàticament, el tancament de l’accés a diversos parcs i espais d’interès natural, així com l’entrada en vigor de les següents restriccions, d’acord amb la resolució del Departament d’Interior publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat:

  • La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural, a excepció dels seus residents. En el cas de Montornès i altres municipis del Parc de la Serralada Litoral, els ajuntaments han establert també la prohibició d’accedir al bosc a peu o en bicicleta.
  • La suspensió de totes les activitats d’educació en el lleure (acampada, rutes i activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural) i altres que tinguin condicions equivalents. Les activitats s’han de desplaçar a un nucli de població.
  • La restricció de les activitats vinculades als casals d’estiu, colònies i estades esportives i equivalents a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.
  • La suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària entre les 12 i les 19 h.
  • La suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres i els seus vorals.
  • La restricció de l’ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles.

L'Ajuntament ha emès un ban informatiu, i ha tancat i senyalitzat els accessos del terme municipal de Montornès. La restricció es posa en marxa aquest divendres i s’estendrà fins que es desactivi la Fase 3 del Pla Alfa. 

El llistat de camins afectats és el següent: 
- Confluència de Pere Calders i Joan Brossa 
- Final de la Via Augusta 
- Final del carrer de Princesa Sofia 
- Carrer d'Extremadura (a dalt i a baix) 
- Dipòsit d'aigua a Can Oliver Carrer de l'Alzina (pel costat del cementiri)
- Entrada del Camí Antic de Martorelles 
- Carrer del Castell (fora del barri) 
- Camí posterior de Can Sala cap a la muntanya 

Arxivat a: Ciutadania, Via pública
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona