CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’Ajuntament de Montornès se sumarà al recurs contenciós davant la Generalitat per la situació de l’escola Can Vila

L’Ajuntament de Montornès se sumarà al recurs contenciós davant la Generalitat per la situació de l’escola Can Vila

07/07/2022

La interposició d’un recurs contenciós va ser una de les qüestions plantejades a la reunió que han mantingut aquesta setmana representants dels municipis que tenen alumnes a l’escola Can Vila, de Mollet, entre els quals hi havia l’alcalde de Montornès. A la trobada també van ser presents l’AMPA i professionals del centre.

Vint-i-una família de Montornès amb fills i filles escolaritzades a l’escola Can Vila, gestionada per l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats (IMSD) depenent de l’Ajuntament de Mollet, s’havien vist afectades per la clausura de dos mòduls prefabricats del centre per les greus deficiències que presenten.

Concretament una setantena d’alumnes de primària i secundària de diversos pobles amb necessitats educatives especials no es podien escolaritzar el curs vinent.

Això ja no serà així després de la trobada entre ajuntaments. Mollet intervindrà, de forma subsidiària, i s'encarregarà d'instal·lar dos mòduls nous.

L’objectiu, però, dels municipis i de la comunitat educativa és la construcció d’un nou edifici per part de la Generalitat.

Fa temps que l’Ajuntament de Mollet va demanar al Departament d’Educació una solució per a la situació de l’escola Can Vila i la única aportada per la Generalitat ha estat la reubicació de l’alumnat en altres centres d’ensenyament públic ordinari.

Davant la negativa de la Generalitat a fer-se’n càrrec, l’Ajuntament de Mollet ha realitzat un requeriment al Departament d’Educació, previ a la interposició del recurs contenciós administratiu, perquè en el període de 10 dies manifesti formalment si procedirà a executar les obres de reparació o de reconstrucció dels mòduls actuals o bé alternativament instal·li de nous provisionals.

Montornès proposa la corresponsabilitat dels Ajuntaments

Paral·lelament a la via legal, Montornès va proposar aquesta setmana en la trobada amb els ajuntaments cercar una fórmula de coordinació i participació per iniciar una nova etapa de corresponsabilitat dels municipis, a través d’un conveni que estableixi també, si s’escau, una col·laboració econòmica proporcional.

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Vista aèria de l'escola Can Vila (Font: imsd.cat)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona