CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Campanya informativa per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a bars i restaurants

Campanya informativa per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a bars i restaurants

10/06/2022

Durant aquest mes, un equip d’informadors/es ambientals visitarà la vuitantena d’establiments de l’hostaleria i la restauració que hi ha al poble per informar-los sobre la importància de reciclar els envasos de vidre. Amb la col·laboració de l’entitat Ecovidrio, es lliuraran cubells de capacitats diferents als comerços del sector que ho sol·licitin.

L’Ajuntament de Montornès ha posat en marxa una campanya informativa adreçada als establiments de l’hostaleria i la restauració per facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre.

Des del 30 de maig, i durant aquest mes, un equip d’informadors/es ambientals visiten la vuitantena de bars, cafeteries i restaurants del poble per explicar-los i verificar la correcta separació dels envasos de vidre, així com recordar-los les obligacions que tenen en matèria de gestió de residus.

Per facilitar la separació dels envasos, amb la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliuraran cubells gratuïts als establiments que els sol·licitin.

La informació recollida també servirà per detectar les àrees on serà adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació. Els recipients facilitaran el buidat de grans quantitats de residus de vidre generats des dels bars i restaurants.

Reciclar millor per lluitar contra el canvi climàtic

L’acció forma part de l’estratègia de l’Ajuntament i d’Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus.

La Unió Europea fixava el 50 % de recollida selectiva l’any 2020, i a Montornès es va arribar al 46 % el 2021. L’objectiu de cara al 2025 és del 55 %.

El sector de l’hostaleria i la restauració és clau en la millora d’aquestes xifres, tenint en compte que genera gairebé el 50 % dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús comercialitzats a tot l’Estat.

Arxivat a: Medi Ambient
Un informador ambiental explica i verifica la correcta separació dels envasos de vidre a un establiment de Montornès.
Contenidors de vidre d'Ecovidrio.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona