CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > 48a edició de les Festes de Sant Joan

48a edició de les Festes de Sant Joan

10/06/2022

Del 18 al 26 de juny Montornès Nord serà de nou l’escenari de les Festes de Sant Joan. A l’entorn d’una trentena d’activitats conformen el programa, que servirà per donar la benvinguda a l’estiu des del carrer i sense restriccions.

Les Festes de Sant Joan 2022 recuperaran enguany l’esperit comunitari i de carrer que les caracteritza i que havia quedat alterat per la pandèmia.

Els primers actes començaran el cap de setmana del 18 i 19 de juny, amb tres esdeveniments recuperats: el campionat de bitlles i de petanca del Casal de la Gent Gran Nord, la tradicional gimcana d’aigua que dinamitza la Penya Pere Anton i la 5a Marxa Nocturna del Club Atletisme Montornès. 

Els actes centrals de la festa es concentraran el 23 de juny, per celebrar la revetlla de Sant Joan. Hi destaca la cercavila gegantera que conduirà els emblemàtics gegants de Montornès fins a la plaça del Poble, on se celebrarà el pregó, amb usuaris i usuàries del Casal de la Gent Gran Nord com a pregoners i la tradicional posada del mocador de les festes. Des del Ball de Diables i Drac de Montornès emprenen de nou el correfoc pels carrers del barri, amb l’encesa de la foguera i el castell de focs, que es mantindrà a l’Escola Marinada. La vetllada culminarà a la plaça del Poble amb repartiment popular de coca i cava, i ball. L’endemà, dia de Sant Joan, es tornarà a convocar tothom al porxo de l’Escola Marinada per compartir la paella popular, de nou amb opció vegetariana i opció mar i muntanya (carn i peix), i vaixella compostable per poder-la reciclar millor. La 13a edició del recital de poesia Bernardo López retrà enguany homenatge a Santiago Placín, compromès veí del barri, que ens va deixar recentment. El divendres acabarà amb festa grossa amb les versions de La Central al pati de Marinada. 

Cap de setmana a “tuti pleni” 

Dissabte 25 serà el dia més complet, amb set propostes per a tots els públics. Aquest any el tobogan aquàtic es complementa amb el laberint aquàtic organitzat pel Departament de Joventut, la comunitat islàmica proposa un berenar a la plaça del Poble i el circ torna a la plaça! Com els darrers anys, la Comissió de Festes ha programat un espectacle de circ. Aquest any serà de malabars, equilibris i humor absurd, amb Absurd dels mataronins Circ Vermut. 

La nit de dissabte oferirà tres activitats simultànies per escollir: la baixada nocturna de carretons per al jovent, els tallers del Panda Manda per a la canalla, i l’espectacle de varietats que de nou comptarà amb la coneguda artista Rosario Mohedano. 

Diumenge 26, per tancar les festes, el Club Ciclista proposa de nou la seva cursa de Sant Joan. La Comissió de festes organitzarà el canó d’escuma, de nou a la plaça del Poble. Aquest any sí, la gent gran torna a estar convocada, després de 2 anys sense ser-ho per culpa de la pandèmia, al berenar de gent gran amb ball al pati de Marinada. Tancarà oficialment les festes el jove cantautor Àbel Álvarez, que tornarà al barri que el va veure créixer per oferir una vetllada de concert km.0, una modalitat que demostra que ha vingut per quedar-se.  

VENDA ANTICIPADA 

Els tiquets de la paella (vegetariana o mar i muntanya) a 4 €, els tiquets gratuïts del berenar per a la gent gran i els mocadors de les festes es podran adquirir al mercat setmanal de dissabtes 11 i 18 de juny de 10 a 13 h, i a les botigues Frutos Secos Ike i Pollería Angelita.

TARDES "OFF" A LA FIRA D’ATRACCIONS
 
Cada dia, de 17 a 18 h, les atraccions de la fira seran sense llums ni música estridents per afavorir l’accessibilitat d’infants i adults amb hipersensibilitat auditiva o diagnosi del transtorn de l’espectre autista (TEA). 
Com ja es va fer per Festa Major de l’any passat, tots/es podrem gaudir l’experiència de divertir-nos amb tranquil·litat i sense sorolls eixordadors. 

COETS LLUMINOSOS PER LA REVETLLA I MENYS PETARDS 

Amb el títol “Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès!” en breu l’Ajuntament iniciarà una campanya per convidar la ciutadania a ser més prudent amb l’ús de pirotècnia, i evitar l'ús de petards sorollosos. 
Es recomana fer servir petards només la nit de la revetlla (el 23 de juny) i canviar els més sonors per altres de més lluminosos, per no molestar tant les persones més sensibles (infants, gent malalta, gent amb hipersensibilitat, TEA…) i els animals domèstics i de carrer. També es recorda la necessitat de tenir cura a l’hora de llençar els petards: no fer-ho allà on puguin molestar a altres persones o allà on puguin fer malbé mobiliari o bústies.

Arxivat a: Ciutadania, Cultura i festes
Sant Joan 2022

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona