CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'Arxiu fa públic un vídeo inèdit de la inauguració de la Ciudad Satélite Riera Marsá en el Dia Internacional dels Arxius

L'Arxiu fa públic un vídeo inèdit de la inauguració de la Ciudad Satélite Riera Marsá en el Dia Internacional dels Arxius

09/06/2022

El document, d'uns cinc minuts de durada, conté imatges dels actes oficials de la presentació de la Ciudad Satélite Riera Marsá que van tenir lloc el 9 de febrer de 1965. Es pot veure al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Cada 9 de juny, arreu del món, se celebra el Dia Internacional dels Arxius per posar en valor el seu paper com a garants de la seguretat i la transparència de les actuacions de l’Administració, com a promotors de la preservació de la memòria històrica, i com a protectors del dret ciutadà d’accés a la informació.

A Montornès, amb motiu de la commemoració, l’Arxiu Històric Municipal ha donat a conèixer un reportatge fílmic inèdit que conté imatges sobre la inauguració oficial de la Ciudad Satélite Riera Marsá (actual barri de Montornès Nord), celebrada el 9 de febrer de 1965.

El jove Carlos Torrents Carandell va filmar el vídeo, de 5 minuts de durada, quan acompanyava el seu pare, Jaume Torrents Catafal, alcalde de Montornès entre 1956 i 1973. Els familars de Carlos Torrents, residents a Vilanova del Vallès, han cedit la peça en format super 8. L’Arxiu Històric Municipal ha digitalitzat, datat i identificat les imatges, i n’ha recomanat l’ingrés a la Filmoteca de Catalunya per a la seva conservació.

Al reportatge es pot veure una mostra dels actes d’inauguració del barri, que van comptar amb l’arquebisbe de Barcelona, Gregorio Modrego, com a visitant principal. La peça recull imatges com la col·locació de la primera pedra de l’església de la Mare de Déu del Carme, l’acte de benedicció del pavelló escolar San Nicolás (avui al costat de l’Escola Marinada), o la visita al dispensari mèdic que esdevindria la plaça de la Pèrgola. També s’identifiquen espais com la Casa Nova, la plana del Raiguer, el turó de les Tres Creus i el pont del Mogent, entre d’altres. Podeu veure el vídeo sencer a l'enllaç de YouTube adjunt.

Els arxius històrics, una font de coneixement a l’abast del veïnat

L’Arxiu Històric Municipal de Montornès és el servei que s’encarrega d’ingressar, organitzar, conservar, fer accessible i difondre la documentació generada o rebuda per l’Ajuntament des de mitjan del segle XIX fins a l’actualitat.

La ciutadania pot consultar gran part dels materials a la seu, ubicada al número 10 del carrer de la Pau. Per a més informació podeu trucar als telèfons 93 114 90 07 i 93 572 11 70, o bé enviar un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Cultura i festes
Captura del vídeo cedit a l'Arxiu Municipal de la inauguració de la Ciudad Satélite Riera Marsà
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona