CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Lliurats els Certificats d’Acollida a les 17 persones que han completat la formació a Montornès entre 2019 i 2021

Lliurats els Certificats d’Acollida a les 17 persones que han completat la formació a Montornès entre 2019 i 2021

27/05/2022

Un total de 17 persones de procedències diverses han completat els tres cursos necessaris per aconseguir el document, que permet l’emissió d’informes d’estrangeria des del Departament de Polítiques Migratòries. Aquest divendres, l’Espai Cultural Montbarri ha acollit un acte de lliurament dels diplomes amb la presència de persones usuàries, l’alcalde, José A. Montero, i la directora general de Migracions, Refugi i Antirracisme de la Generalitat, Eunice Romero.

Amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades, així com la igualtat d’oportunitats, des del 2017 a Montornès s’ofereix el Servei de Primera Acollida.

El servei posa a disposició un conjunt d’accions i recursos útils per promoure la inclusió de les persones nouvingudes en la societat catalana i facilitar processos d’estrangeria com ara l’arrelament social o la modificació d’autoritzacions de residència. Tot plegat s’engloba en el Certificat d’Acollida, un document que permet l’emissió d’informes d’estrangeria des del Departament de Polítiques Migratòries.

Per rebre el certificat és necessari superar tres mòduls de formació: l’A (aprenentatge de la llengua), el B (coneixements laborals) i el C (coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic). Precisament, aquest darrer és el que s’imparteix directament des de l’Ajuntament, amb la participació de diversos departaments municipals. Des de llavors hi ha hagut set edicions del curs, amb 78 participants. 

Des del 2019, un total de 17 persones nouvingudes han completat els tres cursos i, d’aquesta manera, han aconseguit el document. N’hi ha sis que són veïns i veïnes de Colòmbia, quatre del Marroc, tres de Gàmbia, una de Senegal, una de Cuba, una d’Hondures i una altra de Bolívia.

Aquesta tarda, a l’Espai Cultural Montbarri, s’ha celebrat un acte per lliurar-los els certificats. La trobada ha comptat amb la presència de les persones usuàries del Servei de Primera Acollida, l’alcalde, José A. Montero, i la directora general de Migracions, Refugi i Antirracisme de la Generalitat, Eunice Romero. La sessió ha començat amb una actuació musical a càrrec d'alumnes i una professora de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre.

A l’acte també s’ha entregat el Certificat d’Acollida a les dues persones que el van assolir el gener de 2022, una de Senegal i l’altra del Marroc.

Els Certificats d’Acollida, en números

Des de finals de 2017, un total de 140 persones s’han inscrit al Servei de Primera Acollida de Montornès. 16 d’elles han canviat de municipi, mentre que 105 continuen en el procés per aconseguir l’acreditació a través dels tres mòduls.

De les 19 persones que ja han aconseguit el certificat, hi ha 11 dones i 8 homes.

Arxivat a: Cooperació
Part de les persones que han rebut el Certificat d'Acollida, amb la tècnica de Polítiques Migratòries, Anna Meca; la directora general de Migracions, Refugi i Antirracisme de la Generalitat, Eunice Romero; i l'alcalde, José A. Montero.
Un moment de l'entrega dels certificats.
Participants en el Servei d'Acollida han llegit un text en el transcurs de l'acte.
Intervenció de l'alcalde, José A. Montero.
Intervenció de la directora general de Migracions, Refugi i Antirracisme de la Generalitat, Eunice Romero
Intervenció de la tècnica de Polítiques Migratòries, Anna Meca.
Actuació d'alumnes i una professora de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre de Montornès.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona