CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Un cap de setmana gegant amb la 26a Trobada de Gegants del Vallès

Un cap de setmana gegant amb la 26a Trobada de Gegants del Vallès

23/05/2022

Un total de 21 colles geganteres del Vallès Oriental i l’Occidental s’han sumat a la trobada anual que enguany ha tingut lloc a Montornès, amb cercaviles i espectacles al llarg de dos dies. El “Ball a Vallès” entre els gegants de Montcada i Montornès ha tancat la celebració aquest diumenge al matí i ha simbolitzat el traspàs del pubillatge entre la geganta Elisenda i la gegantona Angeleta.

Vint anys després, i per segona vegada, Montornès ha tornat a acollir una de les cites més importants en el calendari geganter: la 26a Trobada de Gegants del Vallès.

Es tracta d’una trobada anual promoguda per la Vocalia de Colles Geganteres, integrada per una cinquantena d’entitats del Vallès Oriental i l’Occidental que també estan representades a l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya.

Per celebrar la fita, entre dissabte i diumenge, a Montornès van tenir lloc tot d’activitats relacionades amb el món geganter i amb la cultura popular. El gruix de les propostes va ser ahir, amb una plantada de gegants al carrer de Jaume Balmes que va comptar amb la participació de 21 colles i que va continuar amb tres cercaviles simultànies fins a la plaça de Pau Picasso.

Després dels parlaments i de diversos balls de lluïment, els gegants de Montornès i de Montcada i Reixac van ballar el Ball a Vallès per simbolitzar el traspàs de la distinció de Pubilla del Vallès entre la geganta Elisenda i la gegantona Angeleta. Precisament, es va ballar la dansa per primera vegada fa 20 anys a Montornès, a la Trobada de Gegants del 2002, a partir d’una composició del montornesenc Víctor Velasco, llavors graller de la colla montornesenca.

A més de la matinal d’ahir, durant tot el dissabte hi va haver activitats per a tota la família com una cercavila de figures d’entitats locals, una sessió de contacontes a càrrec de Jordina Biosca, l'espectacle infantil "Agegantats" amb la companyia Cosinsart i un correfoc amb el Ball de Diables i Drac de Montornès.

La 26a Trobada de Gegants del Vallès ha comptat amb la col·laboració d’una seixantena de persones voluntàries.

Arxivat a: Cultura i festes
 Representants de colles geganteres participants en l'esdeveniment amb l'alcalde, José A. Montero, i la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez.
Tancament de la 26a Trobada de Gegants del Vallès, amb l'Angeleta com a Pubilla del Vallès 2022.
"Ball a Vallès" entre els Gegants de Montcada i els de Montornès.
Els Gegants de Montornès entrant a la plaça de Pau Picasso.
Membres de la Colla de Geganters de Montornès col·loquen el distintiu de Pubilla del Vallès a l'Angeleta.
Plantada de gegants al carrer de Jaume Balmes.
Una de les cercaviles simultànies des del carrer de Jaume Balmes.
La Colla de Geganters de Montornès, abans de la cercavila de dissabte.
Cercavila de dissabte amb la participació de figures d'entitats locals.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona