CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Departament d’Igualtat ajuda a conciliar família i oci sociocultural

El Departament d’Igualtat ajuda a conciliar família i oci sociocultural

10/05/2022

Darrerament s’ha ampliat el servei gratuït d’acollida d’infants a la major part d’activitats adreçades al públic adult que organitza l’Ajuntament. La iniciativa compta amb el suport del Ministeri d’Igualtat a través del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat.

Des de l’any 2019, com a part del Pla d’igualtat 2017-2020, algunes activitats socioculturals dirigides a un públic adult i organitzades al municipi ja comptaven amb un servei infantil d’acollida gratuït. En els darrers mesos, la iniciativa s’ha estès a la majoria de les que s’organitzen i ha incorporat activitats paral·leles per a la mainada.

És una mostra del treball de democratització de les cures que es duu a terme de manera transversal amb tots els departaments de l’Ajuntament. La proposta també respon a necessitats detectades durant l’elaboració del III Pla d’igualtat de gènere i diversitat afectiva i sexual de Montornès. 

Tallers i activitats per a la mainada 

El servei d’acollida infantil és gratuït i universal i s’adreça a infants d’entre 3 i 12 anys. Un equip del Moviment d’Esplai del Vallès s’ocupa de la dinamització de l’espai. Per poder-ne fer ús, només cal comunicar-ho en el moment de reservar les entrades.

Entre les propostes recents amb més bona acollida hi ha hagut l’organització de tallers infantils especialitzats per a alguns espectacles adults del programa “Montornès Aixeca el Teló”.

Les properes activitats que disposen del servei són les projeccions del documental "Montornès i la crisi de la Covid-19" que tindran lloc el 14 de maig al matí a l'Espai Cultural Montbarri i al Teatre Margarida Xirgu. La reserva es pot fer a entrades.montornes.cat.

Corresponsabilitat en les tasques de cura

La creació de serveis que permetin les persones adultes conciliar l’assistència a esdeveniments socioculturals amb les tasques familiars de cures afavoreix especialment les dones que, tradicionalment i de forma majoritària, tenen assignada aquesta funció. L’objectiu és aconseguir que les tasques de cura esdevinguin una responsabilitat compartida a nivell social.

Per finançar el servei, Montornès s’ha acollit al programa “Temps per cures”, en el marc del Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat que es gestiona a través del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat.

Arxivat a: Ciutadania, Educació, Igualtat, Infància
Imatge: Pixabay
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona