CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El voluntariat de Montornès es torna a unir per la neteja de la llera del riu

El voluntariat de Montornès es torna a unir per la neteja de la llera del riu

09/05/2022

Una quinzena de persones voluntàries s’han sumat a l’acció de neteja emmarcada en la iniciativa Let’s Clean Up Europe celebrada aquest diumenge. Enguany han recollit prop de 30 kg de deixalles que han trobat a l’entorn del riu Mogent i posteriorment les han separat als contenidors ubicats a l’aparcament del CEM Les Vernedes.

El projecte Let’s Clean Up Europe ha tornat a tenir representació al poble, amb una acció de neteja coorganitzada entre l’associació Montornès Animal i l’Ajuntament amb el suport del Club Bàsquet Vila de Montornès.

Cada any, milers de municipis del continent participen en aquesta iniciativa per recollir residus dels espais naturals i conscienciar la ciutadania sobre el gran nombre de deixalles que acaben a la natura. A Catalunya, l’Agència de Residus coordina la proposta.

Per segon any consecutiu, la llera del riu Mogent ha estat l’escenari triat a Montornès per realitzar l’acció de neteja, celebrada ahir. La quinzena de persones voluntàries que hi van assistir van recollir un total de 29.1 kg de residus que van trobar a la zona, i posteriorment els van separar als contenidors habilitats a l’aparcament del CEM Les Vernedes. La major part de les deixalles eren llaunes i altres envasos de plàstic, tot i que també hi havia vidres, cartrons i altres objectes de major volum com el marc d’una porta.

Mentre que a Montornès i a molts altres municipis la jornada va tenir lloc ahir, altres pobles i ciutats la van fer el 6 i el 7 de maig. D'altres la duran a terme l'11 de juny i el 17 de setembre. Enguany a Catalunya hi ha prop de 700 activitats inscrites al web del projecte.

L'any passat, a Catalunya, el Let's Clean Up Europe es va traduir en 484 accions de neteja a 264 municipis, amb 19.109 persones voluntàries que van recollir un total de 83,5 tones de residus. A Montornès hi van participar 46 veïns i veïnes que van aplegar 90.2 kg de deixalles.

Constantment conscienciant sobre la necessitat de tenir cura de la natura

L’associació Montornès Animal, amb el suport de l’Ajuntament i el Club Bàsquet Vila de Montornès, celebra jornades periòdiques de recollida de residus des del gener de l’any passat. Al llarg de 2021 en va organitzar un total de 8.

La darrera va ser el mes passat, en col·laboració amb la Mitja Montornès - Montmeló - Vilanova - La Roca i va comptar amb la participació d’un total de 33 voluntaris i voluntàries.

Arxivat a: Medi Ambient
Un moment del Let's Clean Up Europe d'aquest diumenge a Montornès. (imatge: Montornès Animal)
Un moment del Let's Clean Up Europe d'aquest diumenge a Montornès. (imatge: Montornès Animal)
Un moment del Let's Clean Up Europe d'aquest diumenge a Montornès. (imatge: Montornès Animal)
Un moment del Let's Clean Up Europe d'aquest diumenge a Montornès. (imatge: Montornès Animal)
Un moment del Let's Clean Up Europe d'aquest diumenge a Montornès. (imatge: Montornès Animal)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona