CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès del Vallès per la memòria democràtica

Montornès del Vallès per la memòria democràtica

08/04/2022

Per commemorar el 91è aniversari de la proclamació de la II República, el 13 d’abril a la tarda es durà a terme una conferència sobre els montornesencs morts als camps nazis a Can Saurina i una ofrena floral a la plaça de la República. Al maig hi haurà una exposició, un recital i una xerrada amb motiu del 77è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen.

El departament municipal de Cultura i Patrimoni ha programat en els propers dies un conjunt d’actes per commemorar el 91è aniversari de la Proclamació de la II República i el 77è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen i altres camps d’extermini del nazisme.

El 13 d’abril, a les 19 h, la Sala Multimèdia de Can Saurina acollirà la conferència Montornesencs als camps nazis: del silenci a la memòria recuperada, a càrrec del doctor en Història i membre de memoria.cat Jordi Pons. Durant la sessió es repassarà la història de la recuperació de la memòria democràtica a Catalunya durant els darrers anys, incidint en iniciatives locals com la col·locació de les tres plaques Stolpersteine que es va dur a terme l'any passat en record dels tres veïns del poble assassinats als camps de concentració.  

En acabar, es farà una ofrena floral a la plaça de la República, davant del monument en record dels montornesencs morts i desapareguts a la Guerra, a l’exili i als camps de concentració nazis.

Durant la primera quinzena del mes de maig, estan programats més actes: una exposició sobre els horrors de Mauthausen, una conferència sobre la repressió contra la diversitat sota el nazisme i el franquisme, i un recital de cançons de guerra i exili.

Arxivat a: Cultura i festes
El monument Memòria Històrica a la plaça de la República, amb Can Saurina al fons.
Cartell de les activitats.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona