CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Dimensió Sociolaboral, en moviment

La Dimensió Sociolaboral, en moviment

29/03/2022

Recentment han començat els tastets laborals que el Departament d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç (OPEC) ha organitzat dins del projecte de foment de l’ocupació juvenil. Hi participen 15 joves d’entre 16 i 29 anys amb baixa qualificació formativa i sense experiència laboral. A mitjans d’abril s’iniciarà la formació de l’itinerari dedicat a persones amb titulació acadèmica. Les persones interessades a participar-hi poden contactar amb l’OPEC.

El programa Dimensió Sociolaboral ja es troba en ple funcionament. Aquest dilluns la quinzena de joves que participen en l'itinerari IDIQ (I Desprès de l'Institut Què) han conegut els serveis i recursos que hi ha al Centre Juvenil Sputnik i iniciatives com els pressupostos participatius Kosmos a través d'una visita a l'equipament.

La Dimensió Sociolaboral és un projecte de foment de l’ocupació juvenil realitzat en el marc del Pla de Resiliència Local de la Diputació de Barcelona i destinat a joves del poble que tenen entre 16 i 29 anys.

Al llarg dels propers mesos rebran formació per adquirir competències clau i habilitats socials a través de la pràctica esportiva i l’expressió corporal. Faran un tastet de diverses ocupacions: ciclomissatgeria i reparació de bicicletes, jardineria i horticultura, manteniment i esports.

Un cop finalitzat l’itinerari tindran l’oportunitat d’accedir a la formació de monitor/a poliesportiu/va, de 100 hores de teoria i 150 de pràctiques a casals i entitats esportives del poble.

La realització de la pràctica esportiva tindrà lloc a les instal·lacions del CEM Les Vernedes, mentre que la part de jardineria i horticultura serà a jardins de Montornès Nord i als horts de les escoles del municipi.

Les accions van vinculades a dos Plans d’Ocupació Local que tindran una durada de 6 mesos. Un d’ells comportarà la contractació de 5 joves que faran tasques de jardineria a les zones verdes del poble, mentre que l’altre implicarà la contractació de 3 monitors/es poliesportius/ves que dinamitzaran les zones esportives a l’aire lliure.

Segon itinerari per a joves amb titulació

A mitjans d’abril, també dins de la Dimensió Sociolaboral, s’iniciaran les accions del segon itinerari dedicat a joves amb titulació. Ja al maig, l’OPEC posarà en marxa un curs de monitor/a i dinamitzador/a esportiu/va inclòs en el mateix projecte.

Les persones que vulguin participar en les properes accions formatives de la Dimensió Sociolaboral poden adreçar-se a l’OPEC, (presencialment a l’OAC Centre del carrer de Sant Isidre 11-13, al telèfon al 93 566 70 04, al WhatsApp al 697 461 557, o al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e). L’horari és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Arxivat a: Joventut, Ocupació
Rebuda dels participants en l’itinerari IDIQ de la Dimensió Sociolaboral al Centre Juvenil Sputnik.
Tastet laboral al camp de futbol del CEM Les Vernedes.
Tastet laboral al Centre Juvenil Satèl·lit.
Tastet laboral a l'hort urbà de Montornès Nord.
Tastet laboral a la piscina coberta del CEM Les Vernedes.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona