CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > A Montornès “Canviem la mirada”

A Montornès “Canviem la mirada”

04/03/2022

Un total de 272 alumnes de 6è i 78 d’ESO han participat en la gimcana que ha donat el tret de sortida a la campanya “Canviem la mirada”. Es repartiran 3.500 ulleres liles i les instruccions per utilitzar-les, amb l’objectiu d’aprendre a identificar situacions de desigualtat i posar-hi fi.

Aquest divendres s’ha presentat la campanya “Canviem la mirada”, resultat del treball de l’Espai de Debat Educatiu (EDE) de Montornès durant els cursos 2019-20 i 2020-21, dedicats a la coeducació.

L’acte inicial, celebrat a Can Saurina, ha comptat amb la presència del regidor delegat de l’Àrea d’Acció Social, Jordi Delgado.

Seguidament, ha començat una gimcana amb participació de 272 alumnes de 6è de primària de les escoles del poble i 78 alumnes dels dos instituts de secundària. L’alumnat, dividit per grups, ha fet diversos itineraris per una trentena d’equipaments i comerços on han hagut de resoldre i superar proves relacionades amb la igualtat de gènere.

Després, tots els grups s’han trobat a la plaça de Joan Miró per posar en comú el material de la gimcana i han rebut les ulleres que acompanyen la campanya així com les instruccions d’ús per aprendre a identificar situacions de desigualtat i posar-hi fi. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, José A. Montero, i ha inclòs un espectacle a càrrec del grup Les Superdones.

Ulleres de color lila per aprendre a mirar

L'Ajuntament ha editat 3.500 exemplars de les instruccions per aprendre a canviar la mirada i el mateix número d’ulleres liles serigrafiades amb el lema de la campanya. Aquesta va ser la idea sorgida de l'EDE per poder fer arribar a la població les reflexions del grup sobre la coeducació i la necessitat de mirar en tot moment la realitat que ens envolta per identificar les situacions que generen desigualtat i saber què fer. El material es farà arribar a les escoles, que durant els propers dies faran activitats de dinamització, i des d’allà arribaran a les famílies.

Paral·lelament es durà a terme una campanya de difusió a través dels canals de comunicació i de les xarxes socials de l’Ajuntament.

La iniciativa compta amb la participació dels departaments municipals d’Educació, Infància, Joventut i Igualtat i està inclosa en la programació d'activitats del Dia Internacional de les Dones a Montornès.

Arxivat a: Ciutadania, Educació, Igualtat, Infància, Joventut
Acte final de la gimcana "Canviem la mirada" a la plaça de Joan Miró.
Acte final de la gimcana "Canviem la mirada" a la plaça de Joan Miró.
Acte final de la gimcana "Canviem la mirada" a la plaça de Joan Miró.
Acte final de la gimcana "Canviem la mirada" a la plaça de Joan Miró.
Intervencions de la tècnica d'Educació, Marga Bernárdez, i l'alcalde, José A. Montero, per tancar l'acte.
Lliurament d'ulleres liles a les escoles i els instituts.
Prova de la gimcana "Canviem la mirada" a Can Saurina.
Prova de la gimcana "Canviem la mirada" a Can Saurina.
Roda de premsa per presentar el projecte "Canviem la mirada", amb el regidor de l'Àrea d'Acció Social, Jordi Delgado, i l'agent d'Igualtat, Jose Gómez.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona