CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Policia Local col·labora en l’elaboració d’un protocol davant ocupacions i usurpacions de béns immobles

La Policia Local col·labora en l’elaboració d’un protocol davant ocupacions i usurpacions de béns immobles

16/02/2022

El protocol, elaborat conjuntament pels Mossos d’Esquadra i les policies locals de l’àmbit de l’Àrea Bàsica Policial de Granollers, conté accions i estableix criteris operatius sobre l’actuació policial per dotar-la de major seguretat jurídica, atendre la cobertura social davant possibles situacions de vulnerabilitat, i donar una millor resposta a la ciutadania davant aquest fenomen.

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra (PG-ME) i les policies locals de l’àmbit de la comissaria de Granollers, entre les quals hi ha la Policia Local de Montornès, han treballat un protocol d’actuació davant les ocupacions i usurpacions de béns immobles. El document té caràcter tècnic i operatiu, i recull línies d’actuació que permetran als cossos de seguretat, en coordinació amb altres agents com els Serveis Socials, donar una resposta homogènia davant aquest fenomen.

De fet les ocupacions constitueixen una de les principals preocupacions de la societat en relació a la seguretat detectades en l’anàlisi delinqüencial de l’any 2020. Les dades analitzades també constaten que l’efecte COVID-19 ha fet que la tendència d’ocupació il·legal s’hagi traslladat fora dels principals nuclis de població cap a urbanitzacions i pobles rurals on hi ha immobles més amplis, amb parcel·les i allunyats o més aïllats de la població.

El protocol actualitza, desenvolupa, concreta i amplia accions operatives, alhora que estableix criteris sobre l’actuació policial millorant-ne la seguretat jurídica, parant atenció a casos d’emergència social i situacions de vulnerabilitat, i donant una resposta millor i més eficient a la ciutadania.

Arxivat a: Seguretat ciutadana
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona