CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Dites nadalenques per comprar a les botigues de Montornès

Dites nadalenques per comprar a les botigues de Montornès

15/12/2021

Fins al gener, una trentena d’establiments del poble tindran una dita de Nadal escrita al seu aparador. L’Oficina de Català i la Unió de Botiguers han impulsat la iniciativa per promoure l’ús de la llengua catalana i fomentar el comerç de proximitat.

Aquests dies els aparadors de prop de 30 botigues de Montornès llueixen un nou element decoratiu amb motiu de les festes de Nadal. Es tracta de dites nadalenques en català pensades especialment per a cada comerç.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre l’Oficina de Català i la Unió de Botiguers és promoure l’ús de la llengua catalana fent-la visible als establiments, a la vegada que és una manera d’atraure possibles compradors/es a les botigues.

La tècnica de Normalització Lingüística, Reyes Barragán, ha fet una tria de dites de Nadal i les ha repartit en funció de la tipologia dels comerços participants. D’aquesta manera, per exemple, Cal Forner té la dita “Cap d’Any gelat, molt pa assegurat”; el Forn de pa La Bòbila “Lluna creixent per Cap d’Any, blat abundant”; i la Pastisseria Viñallonga “Ara ve Nadal, menjarem torrons, i amb una guitarra cantarem cançons”.

Les persones propietàries de cada establiment fan fotografies de l’aparador i/o es graven en vídeo per difondre la dita i la iniciativa a través de les xarxes socials de l’Oficina de Català i la Unió de Botiguers de Montornès.

Des del 2009 la Unió de Botiguers de Montornès està adherida al programa Voluntariat per la Llengua i realitza col·laboracions anuals per promoure la parla en català i el comerç de proximitat. Un exemple és el joc de jeroglífics Endevina-la, que ha tingut lloc a nombrosos municipis i que a Montornès ha fet dues edicions.

Arxivat a: Cultura i festes, Promoció Econòmica
Detall de la dita de Nadal a la sabateria El Gato con Botas.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona