CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès commemora el Dia Internacional de la Prematuritat il·luminant el Teatre Margarida Xirgu de lila

Montornès commemora el Dia Internacional de la Prematuritat il·luminant el Teatre Margarida Xirgu de lila

17/11/2021

Aquest 17 de novembre a la nit, l’equipament cultural romandrà il·luminat de color lila per representar la prematuritat i la lluita per la defensa dels drets dels nadons nascuts abans d’hora. Es tracta d’una convocatòria de l’Associació de Prematurs de Catalunya.

El Dia Internacional de la Prematuritat és una data que moltes institucions i entitats europees commemoren cada 17 de novembre. A Montornès, aquesta nit, s’il·luminarà el Teatre Margarida Xirgu de color lila, en suport al col·lectiu.

Així, l’Ajuntament se suma a la convocatòria de l’Associació de Prematurs de Catalunya, una agrupació que des del 2015 organitza actes multitudinaris amb els prematurs i les seves famílies com a protagonistes. L’entitat neix per escoltar les demandes d’uns nens i nenes que demanen comprensió i suport emocional, psicosocial, mèdic i terapèutic des del seu naixement fins a l’adolescència.

Un embaràs acaba a la setmana 38, però quan el nadó arriba abans de la 28a es considera prematuritat extrema, considerada malaltia greu segons el Reial Decret. Cada any, a l’entorn del 7 % dels nadons catalans, uns 4.500, neixen abans d’hora.

En el cas dels països poc desenvolupats, més del 90 % dels nadons prematurs moren durant els primers dies de vida, mentre que als territoris amb ingressos alts la taxa és del 10 %.

Arxivat a: Promoció de la Salut
El Teatre Margarida Xirgu, de lila pel Dia Internacional de la Prematuritat.
El Teatre Margarida Xirgu, de lila pel Dia Internacional de la Prematuritat.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona