CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Biblioteca inicia el nou curs recuperant la presencialitat de les activitats

La Biblioteca inicia el nou curs recuperant la presencialitat de les activitats

30/09/2021

Després d’un any de propostes majoritàriament virtuals, els clubs de lectura, els espectacles de contes i les converses d’idiomes tornen a l’equipament de manera presencial. Tot i això, es continua apostant pel format telemàtic amb la nova programació de trobades literàries mensuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Amb la millora de la situació sanitària, la Biblioteca de Montornès ha reprès la seva programació d’activitats presencials per al nou curs, realitzades principalment de manera virtual després de l’esclat de la pandèmia.

Entre elles hi ha propostes habituals com les converses d’idiomes, els clubs de lectura per a totes les edats o els espectacles de contes infantils.

Perfeccionant la parla en català, anglès, francès, italià i alemany
Les sessions de conversa d’idiomes ocupen bona part de la programació d’activitats de la Biblioteca de Montornès. N’hi ha en alemany (els dilluns a les 18 h), en català (els dilluns a les 19 h, amb el suport de l’Oficina de Català), en anglès (els dimarts a les 19.15 h, amb el suport de l’acadèmia DEC Idiomes) i en francès (els dijous a les 18 h, amb el suport de l’acadèmia Idiomes i +). Un dels últims idiomes en afegir-s’hi és l’italià, que les persones interessades poden practicar virtualment els divendres a les 17 h.

Llegir per compartir reflexions i pensaments
Altres de les propostes de la Biblioteca que tornen al seu format presencial són els clubs de lectura. A banda dels infantils amb Yolanda Martínez i els juvenils amb Freddy Gonçalves, aquest curs continuen les tertúlies feministes amb Marina Martori i les sessions Parlem de llibres conduïdes per Raimon Portell. Algunes d’elles inclouen la visita dels escriptors i les escriptores de les novel·les comentades: és el cas de l’autora Najat El Hachmi, que visitarà l’equipament el 10 de novembre a les 18 h per parlar de la seva obra Dilluns ens estimaran.

Els contes, imprescindibles en les activitats de la Biblioteca
Els més petits podran iniciar-se en el gust per la narració oral i el conte il·lustrat amb les sessions de contes infantils de L’hora del conte menuda (6 d’octubre amb Mercè Rubí i 23 d’octubre amb Musinfant). A més, el 13 d’octubre, la Biblioteca acollirà l’espectacle de contes La meva nina no vol menjar, a càrrec d’Elena Codó. En aquests tres casos caldrà reservar-ne les entrades al web entrades.montornes.cat

Nova programació de clubs de lectura virtuals
A més de les activitats de la Biblioteca de Montornès, la Xarxa de Biblioteques Municipals ha posat en marxa un programa de clubs de lectura virtuals per promoure l’hàbit lector i el diàleg a través de les noves tecnologies. Aquest trimestre n’hi haurà tres repartits en diverses sessions: un de literatura fantàstica i terror, un altre sobre Hereves de Patricia Highsmith i un darrer sobre Carmen Laforet. Cada club té una durada d’un mes, durant el qual les persones participants comparteixen dubtes i impressions sobre tres obres fins a la data del comentari final. Les reunions tenen lloc a través de l’app Tellfy.

Per apuntar-s’hi cal disposar d’un carnet de qualsevol biblioteca pública catalana i registrar-se al web https://clublectura.ebiblio.cat/

També hi ha espai per a la història!
El 15 d’octubre a les 16 h també es reprendran les tertúlies de memòria històrica El temps retrobat de manera presencial. Una vegada al mes, el president del Centre d’Estudis de Montornès del Vallès, Sergio Arévalo, coordina una trobada per aportar dades sobre temes concrets amb la participació de veïns/es relacionades amb la història del poble.

Enguany les persones que disposin d’un carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona disposaran d’una tarifa reduïda en la matriculació de qualsevol curs de l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. El carnet també ofereix descomptes en museus, teatres, cinemes i llibreries de la província.

Arxivat a: Cultura i festes
Trobada literària amb l'autor montornesenc Arturo Padilla (juny de 2021)
Converses en català a la Biblioteca (imatge: Biblioteca de Montornès)
Club de lectura Fem tertúlia sobre "El fil invisible", amb la participació virtual de l'autora Gemma Lienas (imatge: Biblioteca de Montornès)
La contacontes Mercè Rubí (imatge d'arxiu)
Tertúlia de memòria històrica (imatge d'arxiu de la Biblioteca de Montornès)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona