CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Festa Major 2021: PURA VIDA

Festa Major 2021: PURA VIDA

08/09/2021

Una cinquantena d'actes composen el programa de la Festa Major d'enguany, el gruix dels quals tindrà lloc del 17 al 20 de setembre. Coincidint amb les festes, s'ha posat en marxa la campanya Pura Vida, una crida a la recuperació dels valors que defineixen Montornès i que parla del jovent, la convivència, la salut i el feminisme, de forma vital i positiva.

Aquest dimecres s'ha presentat la Festa Major 2021 i la campanya Montornès Pura Vida que l'acompanya. La festa inclou novetats en molts àmbits.

Després d'un any d'absència, es recuperen les atraccions al recinte firal de l'avinguda d’Ernest Lluch. Serà en un format reduït i amb control d’accés per mesurar l'aforament. A més, cada dia, de 17 a 18 h, la fira reduirà llum i soroll, perquè també les persones amb sensibilitat o patologies associades en puguin gaudir.

L’espai no comptarà amb establiments ambulants de restauració. D'aquesta manera es convida la ciutadania a redescobrir els bars i restaurants del poble que, durant aquests dies, podran ampliar les seves terrasses. 

Reafirmació de la cultura popular i tradicional amb seguretat

El programa de la Festa Major comprèn una cinquantena de propostes lúdiques, esportives, familiars i músicals, que són possibles gràcies a la col·laboració de les entitats. El pregó anirà enguany a càrrec del Consell d'Infants. Pel que fa als actes més tradicionals, es reformulen tres activitats centrals de la cultura popular del poble per poder-les tornar a viure en directe i amb totes les garanties.

Tot i que encara no es pot recuperar la tradicional Cremada de l’Ajuntament, el Ball de Diables i Drac de Montornès oferirà un Castell de focs d’inici de Festa Major, el divendres 17 al vespre. La colla també ha adaptat els correfocs infantil i adult, abandonant el format itinerant habitual. El Foc a Plaça tindrà un format estàtic amb el públic assegut i control d’aforament.

Aquest any sí, la ciutadania podrà tornar a viure l'emblemàtica i emocionant Dansa de la Batalla. La Colla de Geganters ha reubicat l'esdeveniment a l’interior de la Carpa Polivalent El Sorralet.

Per a totes les activitats convindrà adquirir entrada prèviament al portal entrades.montornes.cat, tret d'algunes excepcions. El Casal de Cultura, (telefònicament al 93 572 17 19) i la Biblioteca de Montornès ofereixen servei de suport a l’adquisició d’entrades per a aquelles persones que hi tinguin més dificultats.

Montornès és PURA VIDA 

Amb el lema "Montornès, Pura Vida" s'ha engegat una campanya social i cívica que es difondrà coincidint amb la Festa Major. Per mitjà de vídeos, falques radiofòniques, cartells, pancartes i altres suports, la campanya és una crida a la recuperació dels valors que defineixen Montornès de forma vital i expressiva. Els missatges s'articulen a l'entorn del jovent, la convivència, la salut i el feminisme. Els elements seran presents en bona part dels espais dedicats a la Festa, com els accessos al recinte firal, on també hi haurà presència del Punt Lila i actuacions del Pla de Prevenció en el Consum de Drogues i Pantalles CRITIC.
 

Postres i cerveses exclusives de la festa

En aquesta edició la Festa Major tornarà a comptar amb unes postres exclusives creades pel pastisser Jaume Viñallonga, que es presentaran aquest dijous i, per primera vegada, amb dues cerveses, elaborades per l'empresa local As Cervesa Artesana i dedicades a les penyes Pere Anton i Els Bartomeus, que es donaran a conèixer divendres. 

Arxivat a: Cultura i festes
Plafons de la imatge de la Festa Major 2021 i de la campanya Pura Vida a l'acte de presentació d'aquest dimecres.
L'alcalde, José A. Montero, amb la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez, i membres de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus.
Jorge Martínez i María Molina, de la Penya Pere Anton, en un moment de l'acte.
Marifé González i Sandra Lavado, de la Penya Els Bartomeus, en un moment de l'acte.
La regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez, presentant la Festa Major 2021.
L'alcalde, José A. Montero, ha tancat l'acte de presentació.
Flyers de la campanya Pura Vida i programes de la Festa Major 2021.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona