CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Agraïment per la participació de Montornès en el Let’s Clean Up Europe 2021

Agraïment per la participació de Montornès en el Let’s Clean Up Europe 2021

11/08/2021

L’Agència de Residus de Catalunya ha lliurat un diploma a l’Ajuntament de Montornès per reconèixer la tasca del veïnat que va netejar l’entorn natural del poble a la jornada Let’s Clean Up Europe del 9 de maig. Un total de 46 persones inscrites es van sumar a la iniciativa, al poble coordinada per l’associació Montornès Animal amb el suport del consistori, el CB Vila de Montornès i l’Institut Vinyes Velles.

Com a mostra d’agraïment per la participació de Montornès en la 8a jornada de neteja de l’entorn natural Let’s Clean Up Europe, l’Agència de Residus de Catalunya, impulsora del projecte al territori català, ha lliurat un diploma a l’Ajuntament.

Al poble, el 9 de maig un total de 46 persones inscrites van sortir al carrer per retirar deixalles del riu, els camps i els boscos. L’associació Montornès Animal va coordinar l’actuació amb el suport de l’Ajuntament, el Club Bàsquet Vila de Montornès i l’Institut Vinyes Velles. Arreu d'Europa va haver-hi actuacions simultànies entre el 7 i el 9 del mateix mes.

6 anys després de la darrera edició celebrada al municipi, les dades de participació van créixer amb 90.2 kg de residus quantificats amb bàscules electròniques. D’aquests, 24.7 kg corresponien a envasos, 2.6 kg a paper i cartró, 4.7 kg a vidre i 58.2 kg a altres (rebuig, voluminosos).

L’objectiu de l’acció és conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que acaben a la natura. Les tovalloletes humides, les burilles, les ampolles de plàstic, les llaunes o les bosses són alguns dels residus més freqüents a la natura.

Netejant Montornès, mes a mes

Tot i que a l’agost no n’hi haurà cap, l’associació Montornès Animal ha organitzat jornades de neteja el darrer diumenge dels mesos de gener, febrer, març, maig, juny i juliol, i ha previst celebrar-ne la propera el 26 de setembre. Totes les recollides compten amb la col·laboració de l’Ajuntament i del Club Bàsquet Vila de Montornès. 

Al vídeo adjunt podeu veure un recull audiovisual que Montornès Animal va publicar amb imatges del Let’s Clean Up Europe 2021 al poble.

Arxivat a: Medi Ambient
Diploma lliurat a l'Ajuntament per la participació de Montornès en el Let's Clean Up Europe 2021
Diploma lliurat a l'Ajuntament per la participació de Montornès en el Let's Clean Up Europe 2021
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona