CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'educació emocional, un eix de treball present i necessari

L'educació emocional, un eix de treball present i necessari

03/06/2021

Entre l’abril i el maig, més d’un centenar de docents i professionals de l’educació han seguit un curs sobre educació emocional emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn. La formació ha donat continuïtat a les xerrades amb David Bueno i Héctor Ruiz incloses en el darrer programa Eduquem i gaudim en família.

Amb la pandèmia, l’educació emocional ha esdevingut un aspecte encara més important per les conseqüències psicològiques ocasionades en grans i petits.

Per reforçar el vincle entre la gestió de les emocions i l’aprenentatge, l’educació emocional és cada vegada més present a les escoles i els instituts, i també als espais d’educació no formal.

En el marc del Pla Educatiu d’Entorn, l’Ajuntament i els centres educatius han organitzat un curs sobre el tema adreçat a professionals del sector i realitzat en quatre sessions en els darrers dos mesos. Hi han participat 26 docents d’educació infantil i primària, 70 d’educació secundària, monitors/es dels centres infantils i juvenils, treballadors/es d’equipaments com la Biblioteca i l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, professionals del departament municipal de Salut Pública i educadors/es dels Serveis Socials.

Gràcies a la formació s’ha creat un espai d’intercanvi d’experiències per generar complicitats entre professionals del municipi i compartir visions i necessitats sobre l’educació emocional. Així, l’objectiu és que aquest eix de l’educació estigui present en els diferents àmbits i se'n faciliti la seva aplicació.

La consultora UTIL ha impartit la formació, de caràcter pràctic. A banda de tractar la intel·ligència emocional des d’un punt de vista teòric, els i les participants han posat en comú situacions que es troben en el seu dia a dia per intentar incorporar accions que afavoreixin l’educació emocional d’infants i joves.

El curs ha donat continuïtat a les xerrades sobre la neurociència i l’educació emocional, a càrrec de David Bueno Torrens i Héctor Ruiz Martin, respectivament, desenvolupades dins del programa Eduquem i gaudim en família del darrer trimestre. Podeu veure les dues trobades telemàtiques al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Arxivat a: Educació
Alumnes de l'Escola Palau d'Ametlla
Participants en el curs sobre educació emocional
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona