CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El voluntariat de Montornès, compromès amb la cura de la natura

El voluntariat de Montornès, compromès amb la cura de la natura

10/05/2021

Un total de 46 persones inscrites han participat en la jornada de neteja Let’s Clean Up Europe aquest diumenge a Montornès. Han recollit al voltant de 90 kg de residus a punts com la llera del riu Mogent, el turó de les Tres Creus i el turó del Pedró.

Grans i petits han tornat a sumar esforços aquest diumenge per posar el seu granet de sorra en la neteja dels espais naturals del municipi.

Enguany ho han fet a través de la iniciativa Let’s Clean Up Europe, a Catalunya promoguda per l’Agència de Residus i a Montornès coordinada per l’associació Montornès Animal amb el suport de l’Ajuntament, el Club Bàsquet Vila de Montornès i l’Institut Vinyes Velles. L’objectiu de l'acció és conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que acaben a la natura.

Al poble, les dades de participació han crescut respecte a la darrera edició, celebrada el 2015. En aquesta ocasió, un total de 46 persones inscrites han pres part en l’activitat, aplegant 90.2 kg de residus quantificats amb bàscules electròniques. D’aquests, 24.7 kg corresponen a envasos, 2.6 kg a paper i cartró, 4.7 kg a vidre i 58.2 kg a altres (rebuig, voluminosos).

La ciutadania hi ha pogut participar al llarg del matí, entre les 10 i les 14 h, prenent com a referència el recinte firal, lloc on hi havia els contenidors i membres de l’associació Montornès Animal informant, lliurant guants i bosses, i distribuint els residus a les seves fraccions corresponents. Des d’allà, les persones voluntàries s’han adreçat a punts com la llera del riu Mogent, el turó de les Tres Creus o el turó del Pedró.

L’Agència de Residus publicarà les dades totals de participació en els propers dies, una vegada fet el recompte de tots els municipis. L’any passat, a Catalunya, el Let's Clean Up Europe es va traduir en 167 accions de neteja amb 3.204 persones voluntàries a 22 platjes i espigons, 64 rius i lleres i 47 boscos. Es va quantificar un total de 32,5 tones de residus.

Les tovalloletes humides, les burilles, les ampolles de plàstic, les llaunes o les bosses són alguns dels residus més freqüents a la natura.

Una proposta consolidada a Montornès

Des del gener d’aquest any, l’associació Montornès Animal organitza recollides de residus el darrer diumenge de cada mes, també amb el suport de l’Ajuntament i el Club Bàsquet Vila de Montornès.

L’entitat informa de les trobades a través de les seves xarxes socials, on comparteix vídeos amb imatges de les accions. En els propers dies en publicaran un sobre la jornada Let’s Clean Up Europe.

Arxivat a: Medi Ambient
Un moment de la jornada Let's Clean Up Europe a Montornès (imatge: Montornès Animal)
Un moment de la jornada Let's Clean Up Europe a Montornès (imatge: Montornès Animal)
Un moment de la jornada Let's Clean Up Europe a Montornès (imatge: Montornès Animal)
Part dels residus recollits a la jornada Let's Clean Up Europe a Montornès (imatge: Montornès Animal)
Cartell amb dades sobre els residus recollits a la jornada Let's Clean Up Europe a Montornès (imatge: Montornès Animal)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona