CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Un sol esplèndid per viure la diada de Sant Jordi amb cura

Un sol esplèndid per viure la diada de Sant Jordi amb cura

23/04/2021

Les paradetes de llibreries, floristeries i entitats han estat el centre de la celebració al llarg del dia a la plaça de Pau Picasso. Enguany, el pati de Can Xerracan s’ha convertit en l’escenari de les propostes literàries de la Biblioteca. A més, al llarg del matí s’han repartit roses a persones vulnerables del municipi.

Després de la celebració confinada de la diada de Sant Jordi de l’any passat, en aquesta ocasió el veïnat ha pogut viure la jornada al carrer, amb paradetes i activitats culturals i amb les mesures de seguretat corresponents.

Des de primera hora del matí, amb un sol radiant, llibreries i floristeries han ubicat les seves paradetes de llibres i roses a la part superior de la plaça de Pau Picasso, a tocar del mercat setmanal. Les persones assistents han seguit el circuit marcat per evitar aglomeracions.

L’Arxiu Històric Municipal també hi ha tingut presència, amb un punt de venda de llibres de Montornès. Entre ells hi havia el darrer publicat, La transformació del paisatge agrari a Montornès del Vallès (1950-2015), de la biòloga i geògrafa Èlia Montagud Blas, presentat ahir al pati de Can Xerracan. De fet, el departament municipal de Patrimoni Històric ha estat ben present a l’entorn de la diada, també amb la visita guiada al Castell de Sant Miquel celebrada el 18 d’abril.

Ja a la tarda, entitats com la Penya Els Bartomeus, el Centre d’Estudis de Montornès del Vallès, la Colla de Geganters de Montornès, Volumont i Globus pels Valents han posat les seves paradetes a la plaça. Els més joves han participat en dos jocs: la gimcana Busquem la llegenda perduda de Sant Jordi, a càrrec dels Bartomeus, i el joc de preguntes que complementa l’exposició Quan parles fas màgia, del Voluntariat per la Llengua i a Montornès dinamitzada per l’Oficina de Català.

Can Xerracan, espai literari

Enguany la Biblioteca ha convertit el pati de Can Xerracan en l’escenari de la seva emblemàtica Marató de Contes, que ha arribat a la 14a edició. En dos torns, un a les 17 h i un altre a les 18.15 h, les contacontes mOn mas i Mercè Rubí han explicat un seguit de relats basant-se en el llibre Receptes de pluja i sucre, d'Eva Manzano i Mónica Gutiérrez Serna.

Tot seguit, a les 20 h i amb les places exhaurides des de fa dies, la companyia Comando Impro ha representat l’espectacle Operació L.L.I.B.R.E. Amb la literatura com a protagonista, les actrius s’han inventat històries a partir dels llibres que els espectadors duien a la mà.

Sant Jordi al costat de les persones vulnerables

Igual que l’any passat, l’Estat Alarma ha comportat l’adaptació de la celebració de la diada amb la gent gran del menjador social. Amb la iniciativa Àpats a domicili, aquest matí, membres de l’associació Volumont; l’alcalde, José A. Montero; i la regidora de Serveis Socials, Natàlia Segura, han visitat les persones que fan ús de l’espai per repartir-los fins a un total de 28 roses.

Des de l’inici del confinament, el departament municipal de Serveis Socials presta el servei de menjador a domicili, en comptes de al Casal de la Gent Gran Nord.

Arxivat a: Cultura i festes
Llibres a la plaça de Pau Picasso
La plaça de Pau Picasso, escenari de les paradetes de Sant Jordi amb les respectives mesures de seguretat
Paradeta de roses a la plaça de Pau Picasso
Llibres i publicacions de l'Arxiu Històric Municipal de Montornès del Vallès
La Penya Els Bartomeus ha posat una paradeta a la plaça i ha organitzat una gimcana
Exposició "Quan parles fas màgia" del Voluntariat per la Llengua
XIV Marató de contes al pati de Can Xerracan
L'alcalde, José A. Montero, i Maria Rosa Gallardo, de l'associació Volumont, lliurant una rosa a una persona usuària del menjador social
Espectacle amb Impro Barcelona - Comando Impro (imatge: Biblioteca de Montornès)

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona