CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’Ajuntament i la Fundació Cruyff acorden la construcció i dinamització d’un Cruyff Court a Montornès Nord

L’Ajuntament i la Fundació Cruyff acorden la construcció i dinamització d’un Cruyff Court a Montornès Nord

02/03/2021

Aquesta setmana s'ha formalitzat el conveni de col·laboració entre ambdues parts a la seu de la Fundació Cruyff. El projecte Cruyff Court ocuparà 1.120 m2 de la parcel·la on s'ubicava l'antic camp de futbol de Montornès Nord. L'espai permetrà la pràctica esportiva als infants en un entorn segur a l'aire lliure, i la promoció de valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal.

L'alcalde de Montornès, José A. Montero, i representants de la Fundació Cruyff han signat aquesta setmana el conveni de col·laboració que permetrà la construcció i dinamització d'un Cruyff Court a Montornès Nord.

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d’ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l’esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir el sedentarisme i l'obesitat infantil. L’actuació inclou dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l'objectiu que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

Aquesta iniciativa de la Fundació Cruyff és fruit de l’aliança amb la Fundació ”la Caixa” i la Fundació Barça per a la construcció, manteniment i dinamització d’un total de 15 Cruyff Courts, prioritzant zones desfavorides per fomentar la inclusió social d'infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport. En aquest cas, el Cruyff Court compta també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montornès del Vallès. 

Un espai d'ús comunitari i esportiu de 17.200 m2

El Cruyff Court que s'ubicarà a Montornès Nord ocuparà 1.120 m2 i és una part del projecte de renovació i revitalització dels terrenys en desús de l’antic camp de futbol del barri, que ocupen una superfície total de 17.200 m2.

El disseny d'aquest nou espai social i esportiu es va dur a terme durant l'any 2019 comptant amb la participació del veïnat. El procés es va batejar amb el nom "Fem parc!" i va incloure vuit sessions en què els participants van intercanviar records i experiències, van fer marxes exploratòries cap a l’antic camp de futbol, van realitzar activitats lúdiques i jocs (per a la incorporació de la perspectiva de joves i infants a la proposta) i van assistir a sessions informatives amb experts en economia social i projectes esportius.

El resultat d’aquest procés és un avantprojecte de parc urbà multifuncional que incorpora diverses estratègies de desenvolupament, sota criteris mediambientals, amb una important programació esportiva, però també amb equipaments per a usos adaptables i espais escènics.

El procés participatiu "Fem parc!" va estar dinamitzat per la Cooperativa *estel i va ser guardonat a la 12a edició dels Premis AJAC, convocats per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya.

Arxivat a: Ciutadania, Esports, General, PII Montornès Nord, Via pública
La signatura del conveni s'ha fet a la seu de la Fundació Cruyff
Vista aèria del futur projecte d'equipaments d'oci comunitari a Montornès Nord
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona