CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Carnaval 2021: Disbauxa virtual i en petit comitè

Carnaval 2021: Disbauxa virtual i en petit comitè

05/02/2021

La comissió de festes de Carnaval ha substituït les multitudinàries rues i concursos de disfresses per una programació d’activitats íntegrament virtual. El seguici del rei Carnestoltes convida el veïnat a disfressar-se des de casa i compartir-ho a les xarxes amb l’etiqueta #CarnavalMontornès21.

La pandèmia marcarà un abans i un després en la celebració del Carnaval a tot arreu. Enguany els carrers no s’ompliran de gresca i color com cada any, amb actes com la rua de dissabte, el concurs de disfresses, el concurs de truites de Dijous Gras o la rua de dol del Dimecres de Cendra. En lloc d’això, la festa es desenvoluparà en un format reduït i sobretot de manera telemàtica.

Amb l’objectiu d’oferir una alternativa, la comissió dedicada a l’organització del Carnaval ha dissenyat una programació d’activitats per traslladar la disbauxa a les llars.

Del 8 al 12 de febrer, el veïnat podrà seguir les consignes que Sa Majestat el Rei Carnestoltes dicta a cada escola. La crida es farà des dels mateixos centres educatius i també està adreçada al públic general. Podeu veure el detall de les consignes proposades a la imatge adjunta, tot i que cada escola en dictarà les seves.

L’11, Dijous Gras, el Consell d’Infants de Montornès del Vallès invocarà en Carnestoltes perquè torni la diversió de la festa. Ho farà a través d’un Ple extraordinari que s’emetrà al canal de YouTube de l’Ajuntament.

A més, cada dia, la comparsa del Rei Carnestoltes i el Bou de Montornès publica vídeos relacionats amb la festivitat i els personatges de la celebració a les seves xarxes socials.

El seguici del Rei Carnestoltes convida la ciutadania a disfressar-se a casa, amb el grup bombolla, i compartir l’originalitat de les seves disfresses amb vídeos i fotografies a les xarxes socials mitjançant l’etiqueta #CarnavalMontornès21. També hi ha l’opció d’enviar les imatges al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e), indicant el nom i el telèfon de contacte. Les persones participants que s’identifiquin rebran un obsequi.

Les manualitats de la Biblioteca, un clàssic

Com cada any, pel Dimecres de Cendra, la Biblioteca organitza un taller de manualitats per crear una sardina de colors. En aquesta ocasió, la proposta serà virtual i el veïnat la podrà seguir el 17 de febrer a les 17 h a través del perfil d’Instagram de l’equipament (biblioteca_de_montornes).

Per participar-hi caldrà tenir a punt el material necessari: folis, paper d’alumini, retalls de fulls de color o de revistes, cola de barra, cinta adhesiva, llapis, tisores i cordó. El taller està recomanat per a infants a partir de 5 anys.

Kosmovision: L’Eurovisió de Montornès

Com a novetat, el departament municipal de Joventut ha organitzat el Kosmovision, un concurs virtual que emularà les votacions d’Eurovisió. El 13 de febrer a les 21 h s'emetran les participacions rebudes al canal de YouTube @espaijovemontornes.

Les persones interessades han d’enviar un missatge de WhatsApp al número de Joventut (673 532 609) i indicar el país escollit. Seguint les indicacions de l’equip de dinamitzadors/es, hauran de disfressar-se amb elements típics del lloc triat i gravar un vídeo que hauran d’enviar abans de l’11 de febrer. Els i les participants rebran un obsequi.

Arxivat a: Cultura i festes
Cartell del Carnaval Virtual 2021
Un moment de la gravació del vídeo de l'anunci d'en Carnestoltes (imatge: Josep Flores)
Les consignes del Carnaval 2021
Taller de manualitats (imatge: freepik)
Cartell del Kosmovision
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona