CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Esforç col·lectiu per fer arribar el Nadal a tothom

Esforç col·lectiu per fer arribar el Nadal a tothom

14/01/2021

El departament de Serveis Socials i les entitats que hi col·laboren van haver d'adaptar les accions tradicionals a favor de les persones més vulnerables que es duen a terme durant les festes per poder-les realitzar amb seguretat. A més, l’Ajuntament ha fet aportacions addicionals a Caritas i ha signat un conveni amb l’empresa Snorkel Spain SLU per ajudar a cobrir necessitats bàsiques derivades de situacions de pobresa energètica.

Com totes les activitats del dia a dia, també les accions de suport a les persones més necessitades, especialment durant les festes, han estat marcades per la situació excepcional de la COVID-19. Durant tots els dies es va mantenir el servei de distribució a domicili, amb alguns àpats especials on no hi va faltar els torrons ni el tortell de reis. El tradicional dinar de Nadal amb la Gent Gran del menjador social es va haver de transformar també en un servei especial a domicili, igual que el lliurament d'obsequis de la campanya "Un somriure per a tothom" que anualment desenvolupa Volumont i que compta amb aportacions veïnals, d'empreses i del mateix Ajuntament. Els regals inclouen joguines per als més petits, però també, roba i altres productes bàsics, per a la gent gran i per als joves de les famílies més vulnerables del municipi.

En el repartiment hi va col·laborar el voluntariat de Volumont, que va anar casa per casa acompanyat de l’alcalde, José A. Montero i la regidora de Serveis Socials, Natàlia Segura. Enguany, excepcionalment, també hi ha col·laborat el voluntariat de la xarxa de suport Cuidem-nos Montornès.

Més suport per al programa d'aliments i per combatre la pobresa energètica 

Les darreres accions de suport a les necessitats creixents de les famílies s'ha materialitzat amb aportacions addicionals al programa de distribució d'aliments frescos que es duu a terme de forma setmanal. Durant les darreres setmanes, Caritas ha rebut una aportació addicional de 2.500 euros per cobrir les mancances d’aliments que no arriben des dels organismes corresponents i que són imprescindibles per poder mantenir el suport a les famílies del poble. A aquesta aportació cal afegir una altra de 3.800 euros que es va fer al setembre amb el mateix objectiu. 

D'altra banda, l'Ajuntament, l’empresa Snorkel Spain SLU, i Volumont han signat recentment un conveni amb l'objectiu de cobrir necessitats bàsiques derivades de situacions de pobresa energètica. L'empresa ha aportat 1.500 euros i ha fet també una donació de 7 portàtils que es prestaran a persones en situació d’atur i que estan buscant feina.

Calendaris "virtuals-reals" elaborats per la Gent Gran

Les activitats dels Casals de la Gent Gran han estat de les més afectades per les restriccions de la pandèmia. Un dels tallers que s'ha hagut de reinventar i ha aconseguit tirar endavant ha estat el d'informàtica. Abans de Nadal es va fer entrega als usuaris d'aquests tallers dels calendaris impresos que ells mateixos havien elaborat de forma digital al llarg del curs. Va ser un petit acte de reconeixement a la seva perserverança i afany de superació, en una època tan complicada.

Una altra de les activitats que s'han adaptat han estat les sessions de gimnàstica per a la Gent Gran, que des de fa uns mesos es duen a terme al pavelló municipal i que també es van mantenir durant tot el Nadal.

Arxivat a: Covid-19, Serveis Socials
Lliurament d'obsequis a persones grans
Voluntàries de l'Associació Volumont preparant els obsequis de la campanya "Un somriure per a tothom"
Material adquirit amb la recaptació de la campanya "Un somriure per a tothom"
Productes al magatzem de Càritas (Foto: Parròquia de Sant Sadurní)
Usuàries del taller d'informàtica per a la gent gran, amb els calendaris elaborats digitalment per elles mateixes
Calendaris realitzats per la gent gran que segueix els tallers d'informàtica
Taller de gimnàstica al pavelló del Complex Esportiu Municipal Les Vernedes (Imatge d'arxiu)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona