CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > IV campanya de sensibilització Persones refugiades, avui

IV campanya de sensibilització Persones refugiades, avui

09/12/2020

L’Ajuntament i el Consell de Solidaritat i Cooperació de Montornès impulsen una nova edició de la campanya per conscienciar el veïnat sobre la crisi migratòria. Dissabte, l’Espai Cultural Montbarri acollirà una obra sobre el tema anomenada “P.A.U (Paisatges Als Ulls)”.

L’emergència sanitària de la Covid-19 ha empitjorat, encara més, la situació de les persones que es veuen obligades a fugir de casa seva per buscar una vida digna i segura.

Per quarta vegada, el departament municipal de Cooperació Internacional i el Consell de Solidaritat i Cooperació de Montornès han posat en marxa la campanya "Persones refugiades, avui" per continuar sensibilitzant la població sobre la problemàtica.

Segons dades del Centre de Monitoreig de Desplaçaments Interns (IDMC) i ACNUR Espanya, uns 80 milions de persones han hagut de deixar la seva llar per fugir de conflictes armats, desastres naturals i persecucions per raó de sexe, religió o ideologia, entre d’altres. D’aquestes, n’hi ha 26 milions que són refugiades.

A les condicions extremes de falta d’atenció sanitària bàsica s’hi sumen factors com els problemes d’accés a l’aigua, un bé essencial per mantenir una bona higiene personal i prevenir contagis. També, més de 70 països i regions tanquen les seves fronteres a persones migrants o condicionen el seu accés de manera restrictiva.

Teatre reivindicatiu

La IV campanya de sensibilització "Persones refugiades, avui" inclou un espectacle teatral que tindrà lloc el dissabte 12 de desembre a les 19 h a l’Espai Cultural Montbarri. Es tracta de l’obra P.A.U (Paisatges Als Ulls), una proposta que ja s'havia programat al desembre de l’any passat però que, finalment, va haver de quedar anul·lada.

La sociòloga, dramaturga i actriu Carolina Llacher ha dirigit i creat el muntatge, que presenta la història real de tres persones migrades que han creuat el mar en pastera fugint de situacions perilloses i arriscant la seva vida per trobar un lloc on viure dignament. Finalitzat l’espectacle es convidarà el públic assistent a participar en un debat amb la companyia.

L'espectacle és una coproducció de La Fam de la Fera i Eòlia i+D. L'entrada és gratuïta. Per assistir-hi cal reservar seient al web entrades.montornes.cat

Arxivat a: Cooperació
imatge: P.A.U (Paisatges als Ulls)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona