CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès torna a dir NO a les violències masclistes

Montornès torna a dir NO a les violències masclistes

19/11/2020

Amb motiu del 25N, el departament municipal de Polítiques d'Igualtat engega una campanya de sensibilització per intensificar la lluita de Montornès contra la violència masclista. Entre els actes hi ha la convocatòria d'un minut de silenci, una acció divulgativa específica al CEM i la presentació d'un conveni entre l'Ajuntament i la Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCES) per oferir serveis de manyà gratuïts a les víctimes de violència masclista.

Coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament presentarà, juntament amb la Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCES,) un conveni per oferir a les dones víctimes de violència masclista el canvi de pany del domicili de manera gratuïta.

La Unión de Cerrajeros de Seguridad ofereix aquest servei en el marc del seu programa de responsabilitat social corporativa, mostrant així el seu compromís amb la lluita contra la violència de gènere.

Un minut de silenci
L'Ajuntament s'ha sumat a la convocatòria d'un minut de silenci proposat per l'Observatori Estatal de Violència sobre la Dona per al proper dimecres, 25 de novembre, a les 12 h. El Consistori convida el veïnat a secundar la proposta des del lloc en què es trobi respectant les mesures sanitàries de prevenció davant la Covid-19. Es suggereix acompanyar el minut de silenci amb la col·locació de peces de roba de color lila en les finestres i balcons per ampliar el rebuig de la societat a la violència masclista.

Acció divulgativa específica al CEM Les Vernedes
La campanya específica al Complex Esportiu planteja reflexionar sobre la visió del cos de les dones i la presència de violències masclistes en la pràctica esportiva mitjançant diversos plafons que inclouen reflexions i dades sobre les víctimes de violència masclista a Montornès, a Catalunya, a Espanya, a Europa i al món.

Activitats virtuals
La programació d’activitats virtuals del 25N es divideix en dues propostes. D’una banda, el mateix 25 de novembre, a les 18.30 h, les integrants del grup Ketekalles reflexionaran sobre el paper femení en la indústria musical en una entrevista al perfil d’Instagram del departament municipal de Joventut @joventutmontornes.

D’altra banda, el 27 de novembre a les 18 h, la psicòloga i sexòloga Alba Povedano conduirà la sessió "Xarxes i pornografia. Què fem com a famílies?". La conferència es podrà seguir en directe al perfil d’Instagram @educaciomontornes dels departaments municipals d’Educació i Infància.

Arxivat a: Igualtat
.
Plafons de divulgació de la campanya al Complex Esportiu Les Vernedes
Ketekalles (Foto: Ketekalles)
Taller sobre sexualitat amb la psicòloga i experta Alba Povedano al CI Pintor Mir (febrer 2020)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona