CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Inscripcions als cursos de català per a adults

Inscripcions als cursos de català per a adults

15/09/2020

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha obert el període d’inscripció als cursos aquesta setmana, després d’ajustar-ne diversos aspectes que permetin desenvolupar-los amb seguretat. Els exalumnes tenen temps per inscriure’s fins demà, mentre que el nou alumnat podrà fer-ho entre el 17 i el 25 de setembre.

La crisi sanitària ha comportat canvis en l’oferta educativa i formativa, i els cursos de català per a adults no han estat una excepció. Amb l’objectiu de garantir les mesures de seguretat corresponents, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha adaptat les formacions que imparteix a Catalunya.

Tot i que enguany la majoria dels cursos són en línia i se segueixen a través de la plataforma TEAMS de Microsoft, aquest trimestre el Casal de Cultura de Montornès n’acollirà dos de modalitat presencial:

  • Bàsic 1: Adreçat a persones alfabetitzades no catalanoparlants que volen començar a desenvolupar les habilitats de comprensió i producció orals. L’objectiu és que, en acabar el curs, l’alumne pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana. El nivell Bàsic es divideix en tres graus (1, 2 i 3), un per cada trimestre. Després de superar el Bàsic 3 el juny, l’estudiant podrà fer la prova oficial per obtenir el certificat de nivell A2. Horari: Dimarts i dijous, de 15 a 17 h.
  • Ep, escolta i parla: Específic per a persones no alfabetitzades o amb poc bagatge acadèmic. Es tracta d’un curs oral amb metodologia comunicativa i activitats que demanen moviment, joc i participació. Igual que el Bàsic, la finalitat de la formació és que l’alumne pugui resoldre les necessitats bàsiques del dia a dia en català. Consta de tres mòduls sobre temes relacionats amb la vida quotidiana. Es preveu que, al final del curs, les persones que hagin seguit les sessions tinguin la mateia competència oral que aquelles que han acabat el nivell A2 del Marc Europeu Comú de Referència. Horari: Dimarts i dijous, de 9.30 a 11.30 h.

Enguany els dos cursos són gratuïts, però l’organització ha reduït el número de places per respectar les distàncies de seguretat. El termini d’inscripció es mantindrà obert fins demà per a exalumnes, mentre que el nou alumnat podrà apuntar-se entre el 17 i el 25 de setembre. Per inscriure’s cal adreçar-se al web inscripcions.cpnl.cat o bé demanar cita prèvia al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o al telèfon 93 572 17 19. L’atenció al públic té lloc els dimarts i dijous, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Practicar el català a través de videotrucades

El Voluntariat per la Llengua (VxL) també ha apostat per les noves tecnologies. Les persones que hi participen es troben a través de WhatsApp, Skype o Zoom un cop a la setmana durant aproximadament tres mesos per parlar en català.

Qui vulgui apuntar-se com a voluntari o aprenent pot fer-ho al web vxl.cat

Arxivat a: General
Cartell dels cursos de català per a adults 2020
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona