CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Primer dia d'escola amb totes les mesures de seguretat

Primer dia d'escola amb totes les mesures de seguretat

14/09/2020

Les mesures de prevenció de contagis de la Covid-19 han presidit l'inici de curs als centres d'ensenyament de Montornès. Un total de 1.620 alumnes han assistit al primer dia de classe a Infantil i Primària, i 907 a ESO i Batxillerat. També hi ha a l'entorn d'una seixantena d'alumnes als cicles formatius de grau mitjà i 24 al Pla de Transició al Treball.

Mascareta, distància, presa de temperatura, rentat de mans i neteja de les soles de les sabates. El protocol de seguretat per accedir a escoles i instituts s'ha anat repetint a tots els centres en l'inici del curs escolar 2020-21, i serà així cada dia per prevenir contagis de Covid-19.

Tots els centres educatius han aprovat un pla d’obertura que recull l’organització dels grups estables, l’atenció de l’alumnat amb necessitat específica de suport educatiu, l’organització de les entrades i sortides, l’organització de l’espai d’esbarjo, la relació amb la comunitat educativa, l’organització del servei de menjador, el pla de neteja, el transport, les extraescolars i l’acollida, el protocol d’actuació davant de casos COVID, etc. També recull el pla de treball del centre en cas de confinament.

Entre les mesures més visibles i ha l'esglaonament de les entrades i sortides i la diversificació dels accessos a les instal·lacions de cada centre.

En alguns casos també s'han pres mesures addicionals de mobilitat com la restricció del trànsit al Camí de la Justada que ha de servir per evitar aglomeracions de persones i vehicles als accessos de l'Escola Mogent i de l'Institut Marta Mata. L'Ajuntament també s'ha reforçat els dispositius policials a les entrades i sortides dels centres educatius així com el servei de neteja de les escoles de primària.

En el marc de la campanya #CuidemnosMontornès, Ajuntament i escoles han fet una campanya per donar informació comuna a les famílies de l’inici de curs en temps de pandèmia.

Entre les mesures excepcionals preses hi ha també el trasllat de les classes teòriques del PTT al nou equipament juvenil Sputnik, que permetrà complir les condicions d'aforament necessàries. 

Ajuntament, escoles i CAP, coordinats - Els centres educatius, l’Ajuntament i el CAP es coordinen per aplicar un protocol en cas que hi hagi casos Covid. El passat 9 de setembre es va celebrar una reunió entre totes les parts per ajustar les actuacions a seguir. Els directors/res dels centres tindran com a referent una gestora Covid d'atenció a escoles que, en cas necessari, els posarà en contacte amb la infermera de salut-escola que tinguin assignada. 

Mesures especials també a la Llip Lledoner i a l'Escola de Música

La Llar d’Infants Pública El Lledoner va començar el curs el 9 de setembre, amb 69 alumnes. L'equipament ha implementat un important paquet de mesures addicionals per garantir la seguretat de l'alumnat, entre les quals, l'ús de guants per part de l'equip professional durant les tasques de cura, com el canvi de bolquers, la substitució de les tovalloles personals per material d'un sol ús, i l'ús de llençols personals per a la migdiada i la desinfecció dels matalassos. A més s'han adaptat i dividit els espais i establert torns.

L'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, començarà el curs el 22 de setembre amb 227 alumnes de música, 38 de dansa i 67 de teatre. Enguany es reduiran les ràtios dels grups d’alumnes per garantir la distància i es traslladaran les classes de teatre, dansa i grups de música al Teatre Margarida Xirgu per poder disposar d’espais més amplis.

Arxivat a: Educació, Covid-19, Covid-19 i Escola
Control de temperatura abans d'accedir al recinte escolar
El rentat de mans, obligatori
L'alumnat es neteja les soles de les sabates abans d'accedir a les aules
Distància de seguretat dins les aules
Ordre i distància en els accessos
Restricció del pas de vehicles al Camí de la Justada
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona