CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els equipaments esportius recuperen l’activitat adaptats a la situació sanitària

Els equipaments esportius recuperen l’activitat adaptats a la situació sanitària

10/09/2020

Les entitats esportives han reprès els entrenaments a les instal·lacions municipals seguint el protocol que l’Ajuntament ha decretat en els darrers dies. Actualment els clubs treballen en la redacció d’un document propi per adequar la seva activitat a la normativa vigent.

La Carpa Polivalent El Sorralet, les pistes municipals de petanca, el Pavelló d’Esports, el Camp de Futbol i la resta d’espais de la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes han tornat a acollir entrenaments aquesta setmana.

Seguint el Pla sectorial d'instal·lacions i activitats esportives de la Generalitat, i com a titular dels equipaments, l’Ajuntament ha elaborat un protocol per prevenir la propagació de la COVID-19 durant el desenvolupament de la pràctica esportiva i garantir la seguretat de les persones usuàries i de les treballadores.

El document recull mesures generals com l’aplicació de la distància mínima interpersonal i l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic. A més, hi ha altres mesures més específiques relacionades amb la pràctica esportiva. En aquest sentit, les entitats han d’entrenar a porta tancada, ventilar els espais i reforçar la neteja i desinfecció de tot el material esportiu. També és recomanable no fer ús dels vestidors.

En aquelles disciplines on no sigui possible respectar les distàncies de seguretat cal constituir grups de convivència d’esportistes. Cadascú ha de declarar responsablement que en els darrers 14 dies no ha tingut cap simptomatologia ni ha estat en contacte amb persones diagnosticades amb COVID-19.

A l’hora d’accedir als equipaments, s’ha diferenciat l’entrada de la sortida per evitar aglomeracions de persones. El protocol marca que només hi poden entrar l’equip tècnic i els esportistes. Les famílies que acompanyin els menors d’edat als recintes han d’esperar a fora.

Pel que fa a les competicions amistoses i federades, els clubs poden utilitzar les grades respectant la distància de seguretat i els aforaments permesos. També han de comptar amb un registre d’assistents a les trobades per seguir la traçabilitat de contactes en cas de contagi.

En contacte permanent amb les entitats

Aquesta setmana, personal tècnic del consistori s’ha reunit amb representants dels clubs esportius de manera presencial i en grups reduïts. Les trobades han servit per aclarir dubtes i definir línies d’actuació conjuntes.

Les reunions van començar a finals de juny, coincidint amb la reobertura parcial de les instal·lacions esportives, i s’han reprès aquest setembre amb l’objectiu de planificar la temporada 20-21.

El Pla d’Acció pel desconfinament esportiu de Catalunya marca que les entitats han de redactar un protocol específic per adequar la seva activitat a la normativa sanitària. Les associacions de Montornès tenen un termini d’un mes per presentar el document.

Arxivat a: Esports
Reunió amb les entitats esportives a la Carpa Polivalent El Sorralet.
Una altra de les reunions amb les entitats celebrades aquesta setmana.
Les entrades i sortides dels equipaments compten amb una senyalització per informar les persones usuàries de la normativa sanitària.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona